2019. szeptember 21.,
szombat, Máté, Mirella napja

Dömötör Csaba: Önfeladás lenne a jobboldali pártoknak egy nagykoalíció az új EP-ben

Hír TV

2019. május 20., hétfő 20:24

Nem szeretné a Fidesz-KDNP, hogy nagykoalíció alakuljon május 26-a után az Európai Parlamentben. Erről a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Dömötör Csaba kifejtette: a kényelmes nagykoalíció rendre a jobboldali pártok számára jelentene önfeladást. Nem csak gazdasági, hanem világnézeti kérdésekben, így a bevándorlásban is.

A Fidesz-KDNP sokkal jobban szeretné, ha a jobbközép pártok az új jobboldali pártokkal fognának össze. Erről is dönthet május 26-a - mondta Dömötör Csaba. 

Fontos, hogy többsége legyen azon pártoknak, amelyek nem nézik jó szemmel azt, ami az elmúlt években zajlott és megállítanák a több éve zajló folyamatot – utalt a migrációs válságra. 

Az államtitkár hangsúlyozta: a bevándorlás egy olyan ügy, amelyben később nem lehet majd korrigálni. Európa az egyetlen térsége a világnak, amely részben szándékosan tárva nyitva hagyta a kapuit. Ha ez így megy tovább a következő években, akkor olyan folyamatok indulnak el, amelyeket nem lehet majd visszacsinálni - húzta alá az államtitkár. 

Az osztrák események kapcsán azt mondta: a magyar érdek, hogy olyan kormánya legyen Ausztriának, amely szövetséges a migráció elleni küzdelemben és a határvédelemben.

Hír TV