2021. január 22.,
péntek, Vince, Artúr napja

Dömötör Csaba: Nem lehet számítani a bajban a baloldalra

Hír TV

2020. május 11., hétfő 11:51

Varju László DK-s képviselő felszólalására Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszolt.

A parlamenti államtitkár az egészségügyi megközelítéssel kezdte válaszát. Dömötör Csaba hangsúlyozta, hogy az új megbetegedések száma csökkenő tendenciát mutat. Ugyanakkor a megbetegedések döntő része Budapestre és környékére koncentrálódik. Ezért is van kétféle szabályozás érvényben – fűzte hozzá.

Dömötör Csaba ezt követően emlékeztette arra az ülésteremben helyet foglalókat, hogy a múlt héten komoly lépéseket tett a kormány az élet újraindításának céljából. De az egészségügyi szakemberek óvatosságra intenek, a korlátozásokat csak fokozatosan, szigorú menetrend alapján lehet majd enyhíteni, attól függően, hogy miként alakul a megbetegedések száma – hangzott el.

Az államtitkár elmondta, hogy bár az ellenzék vehemensen támadta az érettségi vizsgákkal kapcsolatos intézkedéseket, a vizsgákon mégis a diákok 97 százaléka vett részt. Dömötör Csaba szerint

az érettségi túlmutat saját magán, hiszen azt bizonyítja, hogy a baloldali pártok a járványhelyzetben a kormány üzemszerű támadására állították be a politikájukat, ezzel is bebizonyították, hogy nem lehet rájuk számítani a bajban

– hangsúlyozta.

A kormánypárti politikus kitért Karácsony Gergely főpolgármester járványügyi intézkedéseire is. Elmondta, hogy Karácsony tettek helyett a Facebookon politizál, és két dolog elől menekül: az egyik a cselekvés, a másik a felelősség.

Hír TV