2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Jelenetek egy operatőr életéből - Hildebrand 02:00

Belföld

Dömötör Csaba: A Párbeszéd az alapjövedelemmel nem ösztönözne

  • Dömötör Csaba: A Párbeszéd az alapjövedelemmel nem ösztönözne

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd nevében szólalt fel elsőként. Az Európai polgári kezdeményezésről beszélt, melynek célja az alapjövedelem bevezetése. Elmondta, jól halad a kezdeményezés, de aláírást kezdeményeznek az ügy érdekében. A képviselő szerint a kormánypárt attól tart, hogy ettől csökkenne a munkavállalási kedv.

Dömötör Csaba, államtitkár válaszában elmondta a munkahelyek számával és a bérek növelésével kapcsolatban a kormánynak már 10 éve van programja, mely 12%-ról 4% alá csökkentette a munkanélküliséget. Elmondta: „A járványhelyzetben is elsődleges fontosságú az, hogy a munkahelyeket ne csak megtartsuk, hanem még újakat is létre tudjunk hozni. Ezért döntött a kormány a munkahelyvédő, a munkahelyteremtő bértámogatásról, ezért indított beruházási támogatásokat, ezért döntött kedvezményes hitelekről.”

Dömötör Csaba szerint a Párbeszéd javaslata visszakanyarodás lenne a múltba, mert olyan rendszerben gondolkodnak, ami a segélyezésre helyezi a hangsúlyt, nem pedig a munkavégzésre.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!