2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Belföld

Orbán Viktor: Azok tiltakoznak, akik eddig a külföldi pénzt kapták + videó

Azok szólalnak fel a szuverenitási törvény ellen, akik eddig a pénzt kapták - így reagált a miniszterelnök az ellenzéki kritikákra. Orbán Viktor elmondta: a törvény a magyar nemzet javára szolgál és védi Magyarország érdekeit. Közben Márki-Zay Péter újra elismerte, hogy kampányra költötték a külföldről befolyó milliárdokat a választás előtt.

  • Orbán Viktor: Azok tiltakoznak, akik eddig a külföldi pénzt kapták + videó

Még jóval a választás előtt szólta el magát az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, hogy már akkor is érkezett külföldről pénz a kampányába. Az akkori ellenzéki szövetség pártjai azóta is azt állítják, fogalmuk sem volt arról, hogy sok milliárdos nagyságrendben érkezett külföldi pénz a választási kampányba.

Ők azt mondják, hogy semmiről semmit nem tudtak. Hát nyilván van, aki ezt elhiszi

- mindezt még Márki-Zay Péter is kétkedve fogadta. A politikus most újra elismerte azt is, hogy a választási kampányhoz használták a külföldi forrást.

Márki-Zayék azzal magyarázkodnak, hogy az akkor még civil szervezetként működő mozgalma kapta a forrást, amit a kampányra költöttek.

Bár tiltja a magyar alkotmányos rendszer, hogy külföldről fogadjanak el a pártok pénzt, a baloldal mégis megtalálta a módját

- mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor emlékeztetett: a baloldali média és a baloldalhoz kapcsolódó civil szervezetek külföldi pénzzel befolyásolták a választást. Ez ellen született meg a szuverenitási törvény.

Ez önfeljelentés, tehát nyilván kik szólalnak most meg hát azok szólalnak meg akik eddig ezt a pénzt kapták, azok szólalnak meg azok tiltakoznak, akik ebből élnek, akik mondjuk zsoldban állnak, ez a zsoldosok tiltakozása, hát ennél szebb önvallomást nehéz elképzelni, elárulják saját magukat. Akinek az érdekét sérti a törvény, mert külföldről kapott eddig pénzt, annak nyilván nem tetszik.

A szabályozás a magyar nemzet javára szolgál és védi Magyarország érdekeit - tette hozzá Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!