2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Mozaik 09:05

Belföld

Dohány utcai beléptetőrendszer: nyomoz az NNI

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomoz a Dohány utcai beléptetési rendszer ügyében. Gyanúsított egyelőre nincs, az eljárás ismeretlen tettes ellen folyik hűtlen kezelés gyanújával.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Magyar Hírlapnak azt mondta, a feljelentést a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) leváltott ügyvezetője, Schwezoff Dávid tette. A Magyar Nemzet írta meg elsőként, hogy a Dohány utcai zsinagóga beléptetőrendszerének üzemeltetése során mintegy 200 millió forint tűnhetett el. Kunos Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) ügyvezetője írta ki azt a pályázatot a rendszer üzemeltetésére, amelyet egy a Dohány utcai zsinagóga főrabbijához közel álló cég nyert el, annak ellenére, hogy a vállalkozást csak a pályázati kiírás után két nappal jegyezték be.

„Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. Az ügy részleteiről a nyomozás érdekeire tekintettel egyenlőre nem kívánunk nyilatkozni” – tájékoztatott Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megdöbbentő adatok: ekkora az oltatlanok aránya a hazai kórházakban

A szakértők egyetértenek abban, hogy nagyon kevés az esélye annak, hogy 3. oltás után súlyos lefolyású legyen a fertőzés. 2021. november 29.

Elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a helyszínen újságíróknak azt mondta, a tram-train kialakítása Magyarország leginnovatívabb vasútfejlesztése. 2021. november 29.

Lázár János: Budapest hagyjon levegőt az országnak!

Lázár János országgyűlési képviselő, a tram-train kormánybiztosa Palkovics László innovációs miniszteren keresztül üzent. 2021. november 29.

Legfrisebb híreink

Célpont: Cápák és jutalékok

A Hír TV oknyomozó riportműsorának első részében Karácsony Gergely és körének botrányairól, az ingatlanmutyikról és a BKV buszbeszerzési tenderéről rántottuk le a leplet. A továbbiakban a koronavírus-járvány negyedik hullámát vettük górcső alá. Műsorvezető: Gáll Csongor.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!