2022. 05. 16. Hétfő Mózes, Botond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 20:30

Belföld

Dohány utcai beléptetőrendszer: nyomoz az NNI

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomoz a Dohány utcai beléptetési rendszer ügyében. Gyanúsított egyelőre nincs, az eljárás ismeretlen tettes ellen folyik hűtlen kezelés gyanújával.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Magyar Hírlapnak azt mondta, a feljelentést a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) leváltott ügyvezetője, Schwezoff Dávid tette. A Magyar Nemzet írta meg elsőként, hogy a Dohány utcai zsinagóga beléptetőrendszerének üzemeltetése során mintegy 200 millió forint tűnhetett el. Kunos Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) ügyvezetője írta ki azt a pályázatot a rendszer üzemeltetésére, amelyet egy a Dohány utcai zsinagóga főrabbijához közel álló cég nyert el, annak ellenére, hogy a vállalkozást csak a pályázati kiírás után két nappal jegyezték be.

„Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. Az ügy részleteiről a nyomozás érdekeire tekintettel egyenlőre nem kívánunk nyilatkozni” – tájékoztatott Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!