2023. 02. 08. Szerda Aranka napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Belföld

Dohány utcai beléptetőrendszer: nyomoz az NNI

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomoz a Dohány utcai beléptetési rendszer ügyében. Gyanúsított egyelőre nincs, az eljárás ismeretlen tettes ellen folyik hűtlen kezelés gyanújával.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Magyar Hírlapnak azt mondta, a feljelentést a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) leváltott ügyvezetője, Schwezoff Dávid tette. A Magyar Nemzet írta meg elsőként, hogy a Dohány utcai zsinagóga beléptetőrendszerének üzemeltetése során mintegy 200 millió forint tűnhetett el. Kunos Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) ügyvezetője írta ki azt a pályázatot a rendszer üzemeltetésére, amelyet egy a Dohány utcai zsinagóga főrabbijához közel álló cég nyert el, annak ellenére, hogy a vállalkozást csak a pályázati kiírás után két nappal jegyezték be.

„Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. Az ügy részleteiről a nyomozás érdekeire tekintettel egyenlőre nem kívánunk nyilatkozni” – tájékoztatott Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!