2020. november 25.,
szerda, Katalin napja

Diákok tanítják a szépkorúakat az internethasználatra

2019. november 6., szerda 15:44

Legyél Te is Most Generációs programot indított a Magyar Telekom. Diákok tanítják meg az időseket az internethasználatról és a digitalizációról. A tavasszal megvalósított budapesti próbaidőszakot követően november elejétől már 13 város iskolájában indították el a programot, ám a jövőben nagy érdeklődésre számítanak. A programra korosztálytól függetlenül bárki jelentkezhet.

Középiskolás diákok tanítják a nyugdíjasokat az internet használatára. A Legyél Te is Most Generációs program keretében az idősek az alapoktól ismerkedhetnek meg a digitalizáció minden szegletével.

„Közvetlen kapcsolatom van az ismerősökkel, én egy nagyon-nagyon sokrétű ember vagyok, több klubnak tagja vagyok és interneten tartjuk a kapcsolatot. Na most Facebookon, e-mailen, meg szervezek dolgokat, írok dolgokat, tehát a szerkesztést is meg kellett tanuljam, hogy hogyan kell”

- mondta Hegedűsné Kalmár Juli.

A diákok által tartott oktatás beszámítható az 50 óra kötelező közösségi szolgálatba. 

„Az együttműködés az teljesen tökéletesen működik, hiszen ahogy a társam is mondta, empatikusak igazából az idősek és akármennyire hihetetlen, teljesen fogékonyak erre, tehát nem kell sokszor elmondani, nem kell sokat küszködni vele, hanem teljesen tisztán és tökéletesen megértik. Jó kérdéseik vannak és teljesen jónak bizonyult”

- fogalmazott Kiss Tamás.

A program célja, hogy minden korosztály számára elérhetővé váljanak a digitalizáció nyújtotta lehetőségek. 

„A Legyél Te is Most! Generációs program célja az, hogy az idősebb generációnak megtanítsuk, hogy hogyan használják a digitális eszközöket, az internetet. Ehhez nem tanárokat használunk, hanem diákokat kérünk meg arra, hogy segítsenek az időseknek. A kötelező iskolai közösségi szolgálat keretében”

- fogalmazott a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója, Kutas István.

A foglalkozásokat iskolai környezetben szervezik, az oktatásra bárki jelentkezhet. 

„Nemcsak azoknak segít a digitális világ, akik a munkahelyen kell, hogy szükséges készségekkel rendelkezzenek. A magányoldásban, a biztonság, az egészségmegőrzésben, az agyi frissességben, millió dologban az idősebb korosztályt is segíti a digitális technológia”

- mondta az NFM helyettes államtitkára, Solymár Károly.

A programhoz a legyelteismost.hu oldalon jelentkezhetnek az iskolák és idősek.

HírTV