2024. 10. 02. Szerda Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Deutsch Tamás: Magyar Péter arra játszik, hogy elüljenek a diszkóbotrányának hullámai

Magyar Péter minden rendelkezésére álló eszközzel azon ügyeskedik, hogy az Európai Parlamentben (EP) a lehető legtovább húzódjon a mentelmi ügye - írta Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője szerdán a Facebook-oldalán. Jelezte: a Tisza Párt elnökének "intenzív kavarása miatt" kialakult helyzetben felszólítják az EP jogi bizottságának elnökét, ne engedjen Magyar Péter nyomásgyakorlásának, és akadályozza meg, hogy Magyar mentelmi ügye minél inkább elhúzódhasson.

  • Deutsch Tamás: Magyar Péter arra játszik, hogy elüljenek a diszkóbotrányának hullámai

Deutsch Tamás emlékeztetett rá: Magyar Pétert lopással gyanúsítja az ügyészség, de ő nem akar lemondani a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a köztörvényes bűncselekmény miatti felelősségre vonást.

"Magyar Péter ezerrel arra játszik, hogy elüljenek a diszkóbotrányának hullámai. A Tisza Párt elnöke visszaél a politikai pozíciójával, és így akar elmenekülni a felelősségre vonás elől"

- tette hozzá Deutsch Tamás.

Azt írta, a "a kialakult helyzetben az Európai Parlament jogi bizottságának elnökéhez fordulunk, hogy felszólítsuk, ne engedjen Magyar Péter nyomásgyakorlásának, és akadályozza meg, hogy a Magyarral szövetséges néppárti politikusok és a baloldali-liberális frakciók politikai lobbija miatt Magyar Péter mentelmi ügye minél inkább elhúzódhasson".

Az illetékes jogi bizottságnak ugyanis mindent meg kell tennie azért, hogy szokásos eljárásban a Tisza Párt elnöke mentelmi jogának felfüggesztésével mihamarabb elhárulhasson a technikai akadálya annak, hogy Magyar Pétert "az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményért felelősségre lehessen vonni" - tette hozzá az EP-képviselő.

Deutsch Tamás kiemelte: a Tisza Párt elnöke

"korábban a mentelmi jog eltörléséről hadovált, de most a mentelmi joga mögé bújva mindenáron el akarja kerülni a felelősségre vonást".

"Ezért fordultunk Magyar frakcióvezetőjéhez, Manfred Weberhez, hogy haladéktalanul nyilatkozzon arról, hogy amikor Magyar mentelmi jogáról szavaznak az Európai Parlamentben, a törvény előtti egyenlőséget megsértve meg fogjak-e védeni a köztörvényes bűncselekményt elkövető emberüket" - jegyezte meg.

Hozzátette: ezért tájékoztatnak minden képviselőt Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről.

"És ezért fordulunk most az Európai Parlament jogi bizottságának elnökéhez is, hogy ne engedjen Magyar Péter nyomásgyakorlásának, és akadályozza meg, hogy Magyar mentelmi ügye minél inkább elhúzódhasson" - fűzte hozzá Deutsch Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!