2023. 03. 23. Csütörtök Emőke napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó

Következik:

Híradó 11:55

Belföld

Demeter Márton: Önvizsgálatra szorulna az Akadémia

Szükség lenne a Magyar Tudományos Akadémia megreformálására – mondja az MTA fiatal ösztöndíjasa. A Magyarország élőben vendége volt Demeter Márton kommunikációkutató.

  • Demeter Márton: Önvizsgálatra szorulna az Akadémia

Demeter Márton szerint bármennyire is jó szándékúak a tüntetések, ő maga már nem látja értelmét, és másfajta megoldásokat részesítene előnyben. A párbeszédben hiszek – fogalmazott, hozzátéve: minden érintett bevonásával, átláthatóan, „szép komótosan”, hogy a szükséges reformokat végig lehessen vinni.

A kommunikációkutató szerint elsősorban azonban belső reformokra lenne szükség, hogy maga az Akadémia is gondolja át a működését. „Hallgassa meg esetleg azoknak a kollégáknak a kritikáját, akik nem mindennel értenek egyet.”

Demeter szerint az önvizsgálatra például azzal kapcsolatban lenne szükség, hogy milyen transzparenciával végzi akár a munkatársaknak a felvételét, vagy az ösztöndíjak odaítélését az intézmény. A szakember azt is megjegyezte, ezt a problémakört nem csak az MTA-nál, hanem a felsőoktatási intézményekben is így kellene kezelni.

„A teljes magyar felsőoktatásra jellemző, hogy kevéssé átlátható, kevéssé látom kompetitívnek, tehát, hogy a posztok meg vannak-e versenyeztetve rendesen, és rálátunk-e a többiek eredményeire” – fogalmazott.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szavazás

Szavazás

Betiltja Brüsszel 2035-től a hagyományos, belső égésű motorokat?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!