2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Belföld

Demeter Márton: Önvizsgálatra szorulna az Akadémia

Szükség lenne a Magyar Tudományos Akadémia megreformálására – mondja az MTA fiatal ösztöndíjasa. A Magyarország élőben vendége volt Demeter Márton kommunikációkutató.

Demeter Márton szerint bármennyire is jó szándékúak a tüntetések, ő maga már nem látja értelmét, és másfajta megoldásokat részesítene előnyben. A párbeszédben hiszek – fogalmazott, hozzátéve: minden érintett bevonásával, átláthatóan, „szép komótosan”, hogy a szükséges reformokat végig lehessen vinni.

A kommunikációkutató szerint elsősorban azonban belső reformokra lenne szükség, hogy maga az Akadémia is gondolja át a működését. „Hallgassa meg esetleg azoknak a kollégáknak a kritikáját, akik nem mindennel értenek egyet.”

Demeter szerint az önvizsgálatra például azzal kapcsolatban lenne szükség, hogy milyen transzparenciával végzi akár a munkatársaknak a felvételét, vagy az ösztöndíjak odaítélését az intézmény. A szakember azt is megjegyezte, ezt a problémakört nem csak az MTA-nál, hanem a felsőoktatási intézményekben is így kellene kezelni.

„A teljes magyar felsőoktatásra jellemző, hogy kevéssé átlátható, kevéssé látom kompetitívnek, tehát, hogy a posztok meg vannak-e versenyeztetve rendesen, és rálátunk-e a többiek eredményeire” – fogalmazott.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!