2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Délután várható bejelentés a miniszterelnöktől

  • Délután várható bejelentés a miniszterelnöktől

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3473 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb idős 6 krónikus beteg. Ezzel 448 főre emelkedett az elhunytak száma, 1371-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1654 főre csökkent – hangzott el az Operatív Törzs szombat délelőtti sajtótájékoztatóján.

Az aktív fertőzöttek 56%-a, az elhunytak 77%-a, a gyógyultak 61%-a budapesti vagy Pest megyei. 570 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen.

Miniszterelnök úr vírus szakértőkkel egyeztetett a délelőtt folyamán, kora délután hozza meg a budapesti nyitással kapcsolatos döntéseket – mondta a tájékoztató bevezetőjében a rendőrségi szóvivő.

Indul a védekezés második üteme

Kiss Róbert rendőr alezredes a védekezés második üteméről beszélt: már a vendéglátóhelyek belső tereiben is lehet fogyasztani, de az ott dolgozóknak védőfelszerelést kell viselni, illetve be kell tartani a 1,5 méteres védőtávolságot.

Kinyithatnak a szálláshelyek is, illetve június 1-től 200 főig megtarthatóak lesznek a családi események, például lakodalmak. A szabálysértőkkel szemben továbbra is eljárást kezdeményezhet a rendőrség. Már 10 742 fő van hatósági házi karanténban, 579-en alkalmazzák a karanténszoftvert. Pénteken 361 esetben intézkedtek a kijárási korlátozás megszegőivel szemben. Vidéken 64 fővel szemben intézkedett a hatóság – mondta el az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa.

Stabil a járványgörbe

Szlávik János főorvos kijelentette, hazánkban eddig egy idős, egyéb betegségekkel is rendelkező HIV-fertőzöttnél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést. A járványgörbe Magyarországon stabil – mondta a Szent László Kórház infektológiai osztályának vezetője.

Szlávik János arra is kitért, hogy nem tudhatjuk meddig tart a járvány és a vírus hogyan viselkedik. Lehet, hogy nyári meleg hatására eltűnik, de az is lehet, hogy gócpontokban velünk marad. Ezért kell fenntartani a járványügyi intézkedéseket és izolálni az eseteket.

Reménykedjünk abban, lesznek gyógyszerek amik majd rendelkezésre állnak, hatásosnak tűnnek a malária és HIV vírus elleni szerek, próbálkozunk a mindenféle gyógyszer hatásainak a vizsgálatával – mondta Szlávik, aki hozzátette: Magyarországon elérhető intravénás gyógyszer a súlyos életveszélyes állapotban élők számára és az immunterápia is hatásosnak bizonyul. A vérplazma terápiával is sikereket érnek el.

– Reménykedünk abban, hogy év végére, legkésőbb jövő év tavaszára rendelkezésre fog állni – jelentette ki a Dél-pesti Centrumkórház Infektológiai Osztályának vezetője.

 

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!