2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

David Pressman nem nagykövetként, hanem politikai aktivistaként viselkedik

Fogy a levegő a korrupciós botrányok miatt egyre idegesebb Karácsony Gergely főpolgármester körül, aki a ciklus végén "belehúzott a városfejlesztésbe", hiszen a napokban átadott egy zebrát - hangzott el a 48 perc - Házigazda: Lánczi Tamás című közéleti háttérműsorban az M1 aktuális csatornán csütörtök este. Lánczi Tamás vendégei egyetértettek abban, hogy a kormányt folyton kritizáló amerikai nagykövet egy "ideejtőernyőzött" politikai aktivista.

  • David Pressman nem nagykövetként, hanem politikai aktivistaként viselkedik

Ezúttal ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég tanácsadója, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője és Pócza István, a Batthyány Lajos Alapítvány szakmai programvezetője volt a meghívott az adásban. A hirado.hu beszámolója szerint a házigazda felidézte, hogy "páros lábbal szállt bele Magyarországba" David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, aki hamis kritikát megfogalmazva azt állította, hogy antiszemita üzenete van a kormány által kihelyezett plakátoknak.

Lánczi Tamás a kritikák abszurditását érzékeltetve arra is emlékeztetett, hogy az izraeli labdarúgó-válogatott selejtező mérkőzéseit hazánkban tartják, mivel a zsidó állam nemzeti csapata több száz ország közül Magyarországot találta a legbiztonságosabb helyszínnek. Ráadásul zsidó és izraeli filmfesztiválnak is otthont ad a magyar főváros. "Miért került elő megint az antiszemita kártya?" - vetette fel a kérdést.

Mráz Ágoston Sámuel azt mondta, hogy David Pressman nem nagykövetként, hanem politikai aktivistaként viselkedik. "Mögötte demokrata liberális körök állnak az Egyesült Államokban, és amikor a Soros-birodalomban generációváltás volt, akkor a The Wall Street Journal megírta, hogy Soros György a legnagyobb támogatója a Demokrata Pártnak, tehát nem az antiszemitizmus fájt David Pressmannek, hanem Soros György fiának felbukkanása a magyar kormányzati kommunikációban" - jelentette ki az elemző.

Pócza István kiemelte, az viszont nem jelenik meg a nyugati sajtóban, hogy egyre erősödő antiszemita mozgalom van kialakulóban a Nyugaton. Felidézte, hogy volt egy amerikai kollégájuk, akit amikor körbevezettek Budapesten, meglepődve tapasztalta, hogy hamisak azok a hazánkkal kapcsolatos vádak, amelyeket a CNN-en hallott. "Ő egy ejtőernyős karrierdiplomata" - fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán. Hozzátette: "az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) sokkal hitelesebb entitás ebből a szempontból, mint az ideejtőernyőzött karrierpolitikus David Pressman". "Az EMIH az elmúlt években rendszeresen hangoztatta, hogy a térségben, a régióban az egyik legbiztonságosabb ország Magyarország" - tette hozzá az alkotmányjogász. Mráz Ágoston Sámuel közölte: "a guruló dollárok a legjobb példa rá, hogy ők kormányváltást akarnak, lehet, hogy az antiszemitizmus reflexszerűen jutott eszébe a nagykövetnek, és maga sem gondolta komolyan".

Megjegyezte, megszokásból gyűjtik azokat a vádakat, amelyekkel szerintük le lehet járatni a magyar kormányt. "Azt gondolják, ha lejáratják a magyar kormányt, közelebb kerülnek a kormányváltáshoz, holott tizenhárom éve csak egyre messzebb kerülnek tőle" - tette hozzá a Nézőpont Intézet vezetője. Lánczi Tamás Karácsony Gergelyék városfejlesztői érdemeit úgy összegezte: "több mint négy év után felavatnak egy zebrát, de volt itt már közterületi vécéavatás is". Pócza István szerint azért kommunikálták ilyen hangsúlyosan, egyenesen a főpolgármester közösségi oldalán a zebraavatást, mert így akarták elfedni a múlt heti bakit, amikor a havas Andrássy úton mosolyogva szelfizett a főpolgármester, miközben az alig három centiméteres hó teljesen megbénította a közlekedést.

"Fogy a levegő Karácsony Gergely körül" - állapította meg Mráz Ágoston Sámuel, aki szerint a sajtó által feltárt korrupciós botrányok miatt egyre idegesebb a főpolgármester. "Az ideges politikusok szeretnek pótcselekvésekbe menekülni, hogy úgy tegyenek, mintha nyugodtak lennének" - jegyezte meg. Terítékre került az is, hogy a kormány megállapodott egy katari ingatlanfejlesztővel, és nagyjából hatmilliárd dollár értékben új millenniumi városközpont épülhet Budapesten, ám a baloldalon már beindult a projekttel kapcsolatos negatív kommunikáció. Karácsony Gergely kikelt magából, és hevesen ellenzi a beruházást - mondta.

Mráz Ágoston Sámuel szerint lakóingatlanokra szükség van, és a csok és a csok plusz programokkal a kormány támogatja az emberek otthonteremtési szándékát. Ifj. Lomnici Zoltán kifejtette, nálunk pont a nyugatpárti politikusok, a piacgazdaság felkent hívei ellenzik, hogy olyan modern felhőkarcoló épüljön, amilyet számos nagy világvárosban láthatunk. "Emlékszem, amikor 2019 előtt mentek ki a Városligetet védő aktivisták, akik lepusztult szocialista romokat védtek, teljesen elvadult környezet volt, most bárki, ha kisétál, láthatja, hogy ahhoz képes paradicsomi állapotok vannak" - idézte fel Lánczi Tamás a pár évvel ezelőtti eseményeket, amikor Karácsonyék a Városliget újjászületését is meg akarták akadályozni.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hivatalba lépett Sulyok Tamás + videó

Hivatalba lépett Sulyok Tamás + videó

Elfoglalta hivatalát Sulyok Tamás, hazánk új köztársasági elnöke. Az Alkotmánybíróság korábbi elnökét az országgyűlés múlt héten választotta államfővé.
Megölte és elásta ismerősét két zalai férfi

Megölte és elásta ismerősét két zalai férfi

Elásott holttestre bukkantak hétfőn Zalaegerszegen, a gyilkosság gyanúsítottjait néhány órával később elfogták - közölte a police.hu oldalon kedden a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: új világrend van kialakulóban

Orbán Viktor: új világrend van kialakulóban

A világban végbemenő változásokról, a magyar külpolitika stratégiai irányairól beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Külgazdasági és Külügyminisztériumban a szokásos éves nagyköveti értekezleten kedden délelőtt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!