2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A közvetítő 03:00

Belföld

Daruinvázió volt megfigyelhető a Hortobágyon + videó

Csapatokba verődött darvak hangjára figyelhettünk fel szinte az egész ország területén az elmúlt hetekben. A madarak legjelentősebb vonulóhelye a Hortobágy, ahol múlt hónapban közel 200 ezer példányt számoltak össze.

  • Daruinvázió volt megfigyelhető a Hortobágyon + videó

Lassan végéhez közeledik a darvak vonulása, így a szakemberek már világosan látják, hogy idén a Fertő tónál jóval kevesebben álltak meg pihenni, mint az elmúlt években. Szinte az egész ország területéről meg lehetett figyelni a darvak vonulását november első két napján. A madarak legjelentősebb vonulóhelye a Hortobágy, ahol múlt hónapban közel 200 ezer példányt számoltak össze.

Idén a meleg miatt sokkal hosszabb ideig tudtak időzni a madarak a Hortobágyi megállóhelyen. Szokatlanul nagy számban, közel 200 ezer daru jelent meg és a júniusi csapadékos időjárás miatt elég jól termett idén a kukorica, tehát bőven találtak maguknak táplálékot. Október vége felé szokták elhagyni ezt a térséget és elindulnak a Fertő felé – mondta Pellinger Attila, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Természetmegőrzési osztályvezetője.

A rekorszám ellenére a Fertő parton jóval kevesebbet figyeltek meg, mint a tavalyi évben. Míg idén 7000 daru volt a legtöbb, amit egyszerre egy helyen láttak, addig tavaly 20.000 darut is megfigyeltek a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!