2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Darabjaira hulló baloldali összefogás - A Jobbik elnöke ismét válaszokat vár Karácsonyéktől a kampánypénzekről

"Mélyen hallgatnak ezek a korrupciót máskor oly hangosan ostorozó államférfiak" - Így támadta közösségi oldalán Karácsony Gergelyt és Márki-Zay Pétert a Jobbik Konzervatívok elnöke. Gyöngyösi Márton továbbra is várja a magyarázatot az amerikai pénzek kapcsán. Közben a Magyar Nemzet arról cikkezik: Barack Obamáék is képeztek kormányellenes magyar aktivistákat.

  • Darabjaira hulló baloldali összefogás - A Jobbik elnöke ismét válaszokat vár Karácsonyéktől a kampánypénzekről

Továbbra is magyarázatot vár a Jobbik-Konzervatívok elnöke a kampány során a baloldalhoz érkezett külföldi pénzekről. A botrány már több mint egy éve húzódik.

"Két hónapja várom a magyarázatot Karácsony Gergelytől, Bajnai Gordontól, Márki-Zay Pétertől és társaiktól."

Gyöngyösi Márton közösségi oldalára feltöltött videójában ismét felszólította a főpolgármestert valamint az ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltjét, hogy valljanak színt még a nyári uborkaszezonban, hiszen azután már csak nehezebb lesz.

Márki- Zay Péter a választási vereség után ismerte be, hogy külföldről pénzelték a kampányukat. Az ellenzék kampányában részt vevő pártok viszont azóta is tagadják, hogy törvénytelen pénzhez jutottak volna.

"Akik erről tudtak és akik ebben részt vettek azoknak szerintem a magyar közéletből egyszer és mindenkorra távozni kell" - ezt már a Hír TV-nek mondta a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely szerint a baloldalnak válaszokat kell adnia. A külföldi pénzekért cserébe ugyanis a finanszírozó, kér valamit cserébe.

Már Barack Obamánál is képezték a magyar baloldalt

A Magyar Nemzet mindeközben arról cikkezik: a volt amerikai elnök alapítványában is képeztek kormányellenes magyar aktivistákat.

A lap azt írja:

Barack Obamáék képzésén részt vettek azok az NGO-vezetők, akiknek a szervezetei a Soros György-féle támogatási listán előkelő helyen szerepelnek.

Az alapítvány képzéseinek pedig egyik fő célja olyan vezetők felkészítése, akik képesek az adott hatalom elleni fellépésre a saját országukban az amerikai demokrata adminisztráció szándékainak megfelelően. Emellett széles körben tudják érvényesíteni például az LMBTQ-jogokat.

A támogatott szervezetek között pedig igen előkelő helyen szerepelt a pécsi székhelyű Emberség Erejével Alapítvány is, amelynek vezetője tavaly büszkén számolt be arról, hogy beválasztották az Obama Alapítvány 2022-es résztvevői közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Navracsics Tibor a Kőfesztet egy építkezés elemének nevezte

Navracsics Tibor a Kőfesztet egy építkezés elemének nevezte

Navracsics Tibor kifejtette: a kreatív régióvá válásban a fesztiváloknak nagy szerepe van, ugyanis azok nem csak szabadidő eltöltésének formái, hanem olyan események, amelyek közösségeket hoznak létre és élénkítik a kulturális kínálatot, valamint a turisztikai vonzerőt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!