2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 22:55

Belföld

Csúszik a kancellári rendszer bevezetése

Legalább egy hónapot csúszik a kancellári rendszer bevezetése a felsőoktatásban.

Az egyetemek működéséért és gazdálkodásáért felelős vezetők legkorábban októberben állhatnak munkába – mondta a Hír TV-nek Palkovics László államtitkár. A huszonkilenc kancellári helyre közel háromszázhetvenen pályáztak, ezért tart a vártnál tovább a jelentkezők meghallgatása. A gazdasági főigazgatók a kancellárok kinevezéséig a helyükön maradnak.

„Nincs olyan intézmény, ahol meglenne a kancellár. Remélhetőleg szeptember végén már lesznek olyan intézmények, ahol kinevezik, a maradék intézményekben október végéig. Nyilván az előfordulhat, hogy a nagyszámú jelentkező ellenére az adott intézményben nem találunk alkalmas kancellárt, ott lesz a pályázatnak második köre” – mondta Palkovics László felsőoktatási államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!