2021. január 18.,
hétfő, Piroska napja

Csökkent a bűncselekmények száma

Hír TV

2019. szeptember 24., kedd 07:35

Míg 2010-ben 430 ezer bűncselekmény történt Magyarországon, addig ez a szám 2018-ra 187 ezerre csökkent, mondta a belügyminiszter Szegeden. Pintér Sándor kiemelte: a felderítés hatékonyságának köszönhetően mára a bűnelkövetők 80%-át elkapják. A belügyminiszter szerint ezek az eredmények a rendőrség kiváló munkáját dicsérik.

Pintér Sándor belügyminiszter és Nemesi Pál Szeged független polgármesterjelöltjének fórumán a közelgő önkormányzati választások mellett a rendőrség munkájáról is szó esett.

Pintér Sándor elmondta a rendőrségnek a migráció megakadályozásában is nagy szerepet kell vállalnia. Az ENSZ nyilvános adatai szerint ugyanis 30 millió ember indult el Európa felé.

Nemesi Pál független polgármesterjelölt szerint óriási segítséget kapott Szeged a kormánytól, amikor a mintegy 25 milliárd forintos adósságát átvállalták. Nemesi elmondta a jövőben is a kormánnyal együttműködve fejlődhet a város, a harmadik híd és az új autóbusz pályaudvar építésén közösen kell dolgozni.

Nemesi elmondta a harmadik szegedi híd építése mellett új autóbusz pályaudvar kialakítására is szükség van, emellett a Belügyminisztérium számára egy olyan terület biztosítása is, ahol a régi, életveszélyes városi rendőrkapitányság helyett egy új modern épületet tudna építeni a kormány.

Hír TV