2024. 10. 05. Szombat Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Az aranyember 20:00

Belföld

Cseh Katalin kamerákba mondta, hogy milyen új feltételt szabna az uniós források felszabadításának + videó

Új akadályt gördítene a Momentum a Magyarországnak járó uniós pénzek elé. Még egy nemzeti hatáskört adna át Cseh Katalin Brüsszelnek.

  • Cseh Katalin kamerákba mondta, hogy milyen új feltételt szabna az uniós források felszabadításának + videó

„Azonnal csatlakoznunk kell az Európai Ügyészséghez – ez kerüljön a jogállamisági feltételek közé!" – ezzel a követeléssel házalt Cseh Katalin, Momentum EP képviselője az ATV-ben, mely adásról a Mandiner közölt összefoglalót.

A politikus elmondása szerint ezt az Európai Bizottság tudja betenni a feltételek közé, „pont ezért fordultunk levélben Donáth Anna képviselőtársammal, hogy az Európai Bizottsághoz, hogy tájékoztassuk őket a Magyarországon kialakult helyzetről”.

Szerinte Magyar Péter hangfelvételéből „teljesen egyértelműen látszik, amit már nagyon régóta mondunk, hogy az ügyészség nem független, és éppen ezért, ha szeretnénk, hogy az európai pénzek megfelelő kontroll alatt legyenek, akkor az Európai Ügyészséghez való csatlakozás az egyetlen garancia erre”.

Forrás: Mandiner

Fotó: ATV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor közösségi oldalán üzent a drámai fordulatról

Orbán Viktor közösségi oldalán üzent a drámai fordulatról

Óriási csapás az európai gazdaságra és a németországi autóiparra nézve, hogy az Európai Bizottság hamarosan kiegészítő vámot vet ki a Kínából érkező elektromos járművekre - foglalt állást Orbán Viktor miniszterelnök szombaton az X közösségi portálon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!