2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Családonként egy gyermekkel kevesebb születik

Dunaszerdahelyen rendezték meg az I. Kárpát-medencei Demográfiai Konferenciát, amelynek célja az volt, hogy a résztvevők feltárják a problémákat, és közösen keressenek azokra megoldást. A kormányzat a családok évében kiemelten foglalkozik a kérdéssel, erősebb nemzet ugyanis csak erősebb családokból épülhet fel, hangzott el a konferencián, amelyet a tervek szerint a jövőben valamennyi régióban megrendeznek.

  • Családonként egy gyermekkel kevesebb születik

A magyar népesedés helyzete nem egy a problémák közül, hanem maga a probléma, idézte a miniszterelnököt a család- és ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkár az első Karpát-medencei Demográfiai Konferencián. Beneda Attila rámutatott arra is, hogy családonként átlagosan egy gyermekkel kevesebb születik, mint amennyit a magyar szülők korábban szerettek volna.

„A legfontosabb feladatunk és küldetésünk az, hogy megtaláljuk azokat válaszokat, hogy miért is nem születnek meg ezek a gyermekek. A legnagyobb feladatunk emellett az, hogy lebontsuk ezeket a gátakat, lebontsuk ezeket a korlátokat, amik a fiatalokat a gyermekszüléstől, gyermekvállalástól elválasztják. Azt hiszem az államigazgatásnak, a kormányzatnak ez a legfontosabb feladata” – fogalmazott az Emmi helyettes államtitkára.

A demográfia krízisre összetett választ kell adni, hangsúlyozta a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke. „Nincs egy olyan dolog, amire azt mondjuk, hogy ez mindennek a kulcsa, és ezen kell változtatni és akkor minden megoldódik. Sokfélék az emberek, sokféle problémával, mindenkinek más dolog az, ami meghozza azt a továbblépési lehetőséget, hogy családot alapíthasson illetve gyermeket vállaljon” – hangsúlyozta Pataki János.

A Szövetség a Közös Célokért elnöke azt emelte ki, hogy a kérdésben fontos a tapasztalatcsere, illetve hogy a gyakorlatban is megvalósítható megoldás szülessen a problémára. „A gyakorlati életet tekintsük szem előtt. Ugyanis a társadalomnak az egyben tartása, a családoknak az egyben tartása, megerősítése, az a legkeményebb gyakorlat, mert sem családot, sem társadalmat csak elméletekkel szervezni, fenntartani nem lehet” – mutatott rá Duray Miklós.

A Kárpát-medencei Demográfiai Konferenciát Dunaszerdahelyen rendezték meg, a cél pedig, hogy a jövőben valamennyi régióban a szakemberek és az érdeklődők szakmai erőadásokon keresztül, együtt találjanak megoldást a problémára

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!