2020. október 22.,
csütörtök, Előd napja

Családi napot tartott a Ments Életet Alapítvány

Hír TV

2019. október 6., vasárnap 18:37

Családi napot tartott a "Ments Életet Közhasznú Alaptívány" és a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat. A hatodik alkalommal megrendezett nagyszabású ünnepség és összejövetel célja, hogy kikapcsolódási lehetőséget nyújtsanak a gyógyult, vagy a gyógyulás útjára lépett gyermekeknek és családoknak. Az eseménynek a Domonyvölgyi Lázár Lovaspark adott otthont, ahová csaknem hatszázan látogattak el.

Thai boksz bemutató, lovas kocsikázás, kézműves és ügyességi játékok is szórakoztatták a meghívottakat a Ments Életet Közhasznú Alapítvány családi napján.

Az alapítvány egyik célja, hogy a beteg gyermekek álmait megvalósítsák.

"Az álom megvalósítás nem úgy működik, hogy mi erre pénzt gyűjtünk, és akkor majd mi megveszünk valamit, és akkor a gyerek esetleg nem ezt akarja. Hanem ez úgy működik, hogy mi a felajánlót összehozzunk a gyermekálommal. Tehát ők személyesen találkoznak, itt a színpadon a délutáni órákban ezt majd fogják látni, hogy személyesen találkoznak azzal, aki nekik átadja az ajándékot, vagy elviszi arra a nyaralóhelyre, vagy amit éppen kíván a gyermek. A lényeg az, hogy hidat létesítünk a felajánló és a gyermek között.”

- mondta Mikola József, a Ments Életet Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A családi nap lényege, hogy olyan élményekhez juttassa a gyermekeket és családjaikat, amelyekről a kórházi kezelések miatt lemaradtak.

„Nagyon nemes az a cél, amelyet ők nap mint nap végeznek, mégpedig a beteg gyermekeket és családjaikat segítik. Azt gondoljuk, hogy a gyámolításra szoruló gyermekek segítése egy alapvető fontosságú dolog. Ezek a gyermekek sok esetben fél, egy évet is kórházi körülmények között töltenek, rendkívül kevés inger, élmény éri őket, ezért is fontos ez a mai program.”

- jegyezte meg Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

A rendezvényre mintegy hatszázan látogattak el.

Hír TV