2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Tisztelet a tudósoknak! - Nobel-díj-átadó 2023

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Családi napot tartott a Ments Életet Alapítvány

Családi napot tartott a "Ments Életet Közhasznú Alaptívány" és a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat. A hatodik alkalommal megrendezett nagyszabású ünnepség és összejövetel célja, hogy kikapcsolódási lehetőséget nyújtsanak a gyógyult, vagy a gyógyulás útjára lépett gyermekeknek és családoknak. Az eseménynek a Domonyvölgyi Lázár Lovaspark adott otthont, ahová csaknem hatszázan látogattak el.

  • Családi napot tartott a Ments Életet Alapítvány

Thai boksz bemutató, lovas kocsikázás, kézműves és ügyességi játékok is szórakoztatták a meghívottakat a Ments Életet Közhasznú Alapítvány családi napján.

Az alapítvány egyik célja, hogy a beteg gyermekek álmait megvalósítsák.

"Az álom megvalósítás nem úgy működik, hogy mi erre pénzt gyűjtünk, és akkor majd mi megveszünk valamit, és akkor a gyerek esetleg nem ezt akarja. Hanem ez úgy működik, hogy mi a felajánlót összehozzunk a gyermekálommal. Tehát ők személyesen találkoznak, itt a színpadon a délutáni órákban ezt majd fogják látni, hogy személyesen találkoznak azzal, aki nekik átadja az ajándékot, vagy elviszi arra a nyaralóhelyre, vagy amit éppen kíván a gyermek. A lényeg az, hogy hidat létesítünk a felajánló és a gyermek között.”

- mondta Mikola József, a Ments Életet Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A családi nap lényege, hogy olyan élményekhez juttassa a gyermekeket és családjaikat, amelyekről a kórházi kezelések miatt lemaradtak.

„Nagyon nemes az a cél, amelyet ők nap mint nap végeznek, mégpedig a beteg gyermekeket és családjaikat segítik. Azt gondoljuk, hogy a gyámolításra szoruló gyermekek segítése egy alapvető fontosságú dolog. Ezek a gyermekek sok esetben fél, egy évet is kórházi körülmények között töltenek, rendkívül kevés inger, élmény éri őket, ezért is fontos ez a mai program.”

- jegyezte meg Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

A rendezvényre mintegy hatszázan látogattak el.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karikó Katalin átvette a Nobel-díjat + videó

Karikó Katalin átvette a Nobel-díjat + videó

Vasárnap adta át a svéd király a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat. Krausz Ferencen kívül Karikó Katalint is kitüntették Stockholmban. A HírTVélőben közvetítette a rangos ceremóniát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Új alap segíti a családokat

Új alap segíti a családokat

Eddigi családpolitikánkat a jövőben kiegészítjük egy olyan alappal, amely a testi, lelki és szellemi egészséget szolgálja, hiszen erre kell és lehet építkezni - mondta Hornung Ágnes vasárnap egy fővárosi rendezvényen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!