2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Több mint 26 ezren aláírták a Gyurcsány elleni petíciót

Már több mint 26 ezren aláírták azt a petíciót, amelyet Gyurcsány Ferenc fenyegetőző Facebook-bejegyzése miatt indítottak. A volt miniszterelnök augusztus elején kirúgással és vagyona elkobzásával fenyegette meg a Nemzeti Színház igazgatóját, Vidnyánszky Attilát, miután kinevezték a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökének. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a legsötétebb diktatúrák időszakához hasonlította Gyurcsány fenyegetését

  • Több mint 26 ezren aláírták a Gyurcsány elleni petíciót

Levegőtlen világot ígért augusztus elején Gyurcsány Ferenc Vidnyánszky Attilának és társainak, miután a nemzetközileg elismer színházigazgatót kinevezték a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének. Gyurcsány azt ígérte: miután Orbán Viktor nem lesz hatalmon, minden értelemben földönfutóvá teszi Vidnyánszkyt.

Gyurcsány fenyegetése után tiltakozásul aláírásgyűjtést indított Rákay Philip. A kommunikációs szakember szerint ugyanis,

„a XX. század legsötétebb időszakainak, Lenin, Hitler és Sztálin, illetve gyalázatos magyarországi követőik világának visszahozatalát tartja kívánatosnak”.

A petícióhoz már a kezdetekkor olyan művészek csatlakoztak, mint Apáti Bence balettigazgató, Balázs Fecó zeneszerző, Rost Andrea operaénekes, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Gyurcsány Ferenc elmondta, azt a bolsevik hívószót, amit évtizedeken keresztül hallottunk, amitől a nagyszüleink, szüleink generációja rettegett a fekete autóktól a listázásoktól, a kitelepítésektől, a teljes vagyonelkobzástól. Ez semmi más, mint virtigli kommunista tempó. Ezt próbálja visszahozni a közbeszédbe Gyurcsány! És lebukott, mert valójában ezt gondolja rólunk.

A petíciót már több mint 26 ezren aláírták.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki kormányinfón a diktatúrákhoz hasonlította Gyurcsány mondatait. Vidnyánszky Attila pedig korábban úgy reagált Gyurcsány fenyegetésére, hogy majd az idő és a nemzet eldönti, ki volt áruló és ki nem.

HírTV

A petícióhoz ITT lehet csatlakozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!