2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Belföld

Csak elméletben fix a tarifa: taxiba ült a Hír TV

A fix tarifa ellenére hétszáz forint eltérés tapasztalt a Hír TV gazdasági magazinja egy reptéri oda-vissza fuvarnál.

Hiába a fix tarifa, hétszáz forint eltérés tapasztalt a Hír TV Bruttó című gazdasági magazinja egy reptéri oda-vissza fuvarnál. A fővárosi taxisokat a Budapesti Közlekedési Központ is ellenőrizte, a próbautak során a túlszámlázás mellett volt olyan sofőr, aki nem adott nyugtát, és olyan is, aki rosszul adott vissza. A szabálytalanságok miatt a Fővárosi Önkormányzat felmondhatja a taxiállomás szerződését, és eljárás is indulhat a sofőr ellen.

Amióta életbe lépett a taxirendelet, és drágább az utazás, kevesebb a taxisok munkája. „Az áremelkedés óta nem nagyon voltam kint, de a kollégáim mondják, hogy sajnos megcsappant a forgalom. Rádión sem tudnak elmenni, nincs cím” – nyilatkozta egy sofőr.

A szabályozás szerint nemcsak az autók színe, a tarifa is azonos: a jövőben 450 forintos alapdíjjal, 70 forintos percdíjjal és 280 forintos kilométerdíjjal utazhatunk.

A Bruttó stábja a reptérre indult, akkor még nem tudni, mennyiért. A taxis azt mondta, örül az áremeléseknek, ám a rendelet több részével nem ért egyet: „Az egyetlen jó dolog a tarifa. Az, hogy a csomagtartó hány literes, hülyeség. Mert ha valakinek van négy bőröndje, az kombit rendel. Van, amikor egész nap ki se kell nyitnom a csomagtartót.” – fogalmazott a taxis. Nagyjából 14 kilométernyi autókázás után a számla végösszege is kiderült: 4510 forint.

A repülőtérről aztán irány a Határ úti áruház, ahonnan a próbaút kezdődött. Az útvonal ugyanaz, a fuvardíj azonban korántsem. A 14 kilométert ezúttal 5200 forintért tette meg a stáb.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!