2024. 02. 26. Hétfő Géza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

Csak a fővárosban évi 30-35 ezer új kátyú keletkezik

A hideg tél és sok csapadék miatt ez idő tájt a leggyakoribb az aszfalt megtöredezése. Bár az útkezelők folyamatosan próbálják javítgatni az útburkolati hibákat, sokszor fordulhat elő baleset.

  • Csak a fővárosban évi 30-35 ezer új kátyú keletkezik

Egy komolyabb kátyú miatt akár százezres kár is keletkezhet az autókon. Kátyúkár esetében nagyon fontos az eset megfelelő dokumentálása, hiszen a bizonyítás minden esetben az autóst terheli.

Tél végére a fagyási-olvadási ciklusok hatására a csapadék szétfeszítheti az aszfaltot, ezzel egyre többet találkozhatnak a közlekedők is. Statisztikák szerint az útkezelők évek óta az úthibákból adódó kárigények csupán felét bírálják el pozitívan.

Kátyúkár esetén, attól függően hol történt a baleset, vagy a Magyar Közútkezelőhöz, vagy az illetékes kerületi önkormányzatokhoz, vagy pedig Budapest fő- és tömegközlekedési útvonalain a Budapest Közút Zrt.-hez lehet fordulni. Ha az úthibára vonatkozó tábla van kihelyezve, az útkezelő mentesül a kártérítés alól.

Csak a fővárosban évente 30-35 ezer új kátyú keletkezik, biztosítást akár 2-3 ezer forintos éves díjért is lehet kötni, a biztosító átlagosan 20-30 ezer forintot fizet.

„Ha súlyos a kár, és sajnos ilyesmi is előfordul, hogy mondjuk a futómű sérül, ami több száz ezer forintot is kitehet, abban az esetben mindenképpen érdemes a rendőrséget is kihívni, illetve, hogyha voltak a balesetnek illetve eseménynek szemtanúi, akkor azoknak az elérhetőségét érdemes felírni. Mert, ha a későbbiek során esetleg vitás kérdések merülnek fel, akkor ennek jelentősége lehet a bizonyítási eljárásban” – hívja föl a figyelmet Gilyén Ágnes, az Europe Assistance Magyarország Kft. kommunikációs vezetője.

A Magyar Közútkezelő tavasz és között végez tartós burkolatjavítási munkálatokat, ezekben a hónapokban a legforgalmasabb utak élveznek elsőbbséget.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ulf Kristersson: Történelmi nap a mai

Ulf Kristersson: Történelmi nap a mai

Történelmi napnak nevezte a mai napot Ulf Kristersson svéd miniszterelnök, miután az Országgyűlés hétfőn ratifikálta országa NATO-csatlakozását.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult az Országgyűlés Svédország csatlakozásához az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO). A képviselők 188 igen és 6 nem szavazattal, tartózkodás nélkül hagyták jóvá a csatlakozási jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!