2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Domonkosok Magyarországon 03:00

Belföld

Cibakháza: „minden szív meghasadt, minden kéz ökölbe szorult”

Elbúcsúztatták a múlt héten meggyilkolt plébánost Cibakházán. Több megyéből közel ezren vettek végső búcsút a katolikus templomban Szarvas Andrástól.

A Váci Egyházmegye püspöke beszédében megbocsátást kért a hívektől. A szertartáson részt vett az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője is. Szarvas András 34 évig vezette a cibakházi plébániát, a helyiek közterületet szeretnének elnevezni róla, írásait, intelmeit pedig összegyűjtenék és nyilvánossá tennék.

„Egy ember, aki csak annyit tanult meg az életben, hogy amire szükséged van, azt vedd el, ami ebben megakadályoz, azt pusztítsd el. Egy olyan ember, akit gyermekként nem tanítottak meg élni, ezért alig felnőve megtanult ölni. Gyalázatos tettét bevégezte. Amikor a hír eljutott hozzám, úgy éreztem, hogy a kés hegye az én szívemet is elérte. De így volt ezzel mindenki. Minden szív meghasadt, és minden kéz ökölbe szorult” – mondta búcsúztatójában Hegyes Zoltán polgármester.

A katolikus pap feltételezett gyilkosát múlt hét csütörtökön fogták el a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!