2024. 06. 02. Vasárnap Kármen, Anita napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A szeleburdi család

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Célpont: nem volt még elég a lebuktatott politikusoknak

A Gyurcsány-párt támogatásával indul a polgármesteri posztért Polgáron az egykor MSZP-s Tóth József, akit első fokon, nem jogerősen bűnpártolásért ítélt el a bíróság. A politikust a Célpont buktatta le, ahogy annak idején Istenmezeje első emberét is. Utóbbi ellen a büntetőeljárás ma is tart. Döge börtönviselt polgármestere pedig idén már fiát segíti az önkormányzati választási kampányban.

„Ezt nem eszi meg senki, ez még fiktívnek is sz*r!” – Az akkor még szocialista Tóth Józsefet egy 2005-ben készült hangfelvétel buktatta le. A Hajdú-Bihar megyei közgyűlés volt alelnökeként azt magyarázta az M3-as Kht. vezetőinek, hogyan készítsék el az elszámolást a 300 millió forintos állami támogatás felhasználásáról. 30 millió forinttal nem tudtak elszámolni, a politikus pedig a fiktív papírozásban igyekezett segíteni.

Az MSZP-sből mára DK-ssá lett Tóth azóta a bíróság elsőfokú határozata szerint bűnpártolásban bűnös. A Gyurcsány-párt támogatásával indul a 2014-es önkormányzati választáson.

– Szeretnék egy interjút kérni, a választással kapcsolatban...
– Mert ?
– Ön most DK-színekben indul, mit gondol az ellenfeléről, illetve még egy dolog, hogy hol tart ez a bűnpártolási ügy?
– Öhöm, én ebben nem kívánok nyilatkozni és nem kívánom a választási előkészületet befolyásolni sem polgármesterként, sem máshogy – mondta a Célpontnak Tóth József.

Csalással gyanúsítják, mégis polgármester maradhat Istenmezeje vezetője. Kotroczó István és tizennégy társa a Leader-pénzekkel ügyeskedve 200 millió forintot meghaladó kárt okozhatott a nyomozók szerint.

– Losonczi Kata vagyok a Hír TV-től, szeretnék kérni öntől egy interjút..
– Kizárt dolog, kizárt dolog!
– Miért ?
– Önöknek nem vagyok hajlandó nyilatkozni – fogalmazott Kotroczó István.

Döge első emberét 2007-ben egy hangfelvétel buktatta le. Vincze Ferenc Tibor 20 millió forintot kért és 8 millió forintot meg is kapott az iskola felújítását végző építési vállalkozótól a megbízásért cserébe. A volt polgármester vesztegetés miatt 3 év 10 hónap letöltendő börtönt kapott. A börtön elől azonban bujkált, a Célpont a nagykállói ideg- és elmegyógyintézetben talált rá.

Vincze végül tavaly decemberben jó magaviselete miatt feltételesen szabadult. Őt ugyan a közügyektől eltiltották, de fia, Vincze Ferenc indul a polgármesteri posztért. A férfit a Célpont stábja hiába kereste, sem otthonában, sem telefonon nem volt elérhető. A börtönviselt apa sem látta szívesen a kamerát. Az expolgármester egyébként több mint 6 milliót követelt a dögei önkormányzattól végkielégítés, szabadságmegváltás és jubileumi jutalom címén.

– Másodfokon állapították meg, hogy a jubileumi jutalomra érdemtelen. […] A végkielégítést azt megkapta, több mint másfél millió forint összegben, végrehajtót küldött az önkormányzatra ennek behajtása iránt. Szabadságmegváltás volt az egyik legnagyobb tétel a peres ügyekben, több mint 100 nap szabadságát szerette volna megváltani. Végül a bíróság, ha jól emlékszem, 14 nap szabadságmegváltásról ítélkezett – mondta a Hír TV-nek Nagy Péter, Döge polgármestere.

Nem sokkal a Célpont stábjának távozása után Döge volt polgármesterének egyik hozzátartozója a Facebookon fenyegette meg a jelenlegi polgármestert.

Tekintse meg a Célpont teljes adását:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!