2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde 11:20

Belföld

Cáfolják, hogy áron alul jutott Giró-Szász cége az ingatlanhoz

Nem áron alul, hanem piaci áron adta el az V. kerületi önkormányzat a Dorottya utcai ingatlant a Giró-Szász András kisebbségi tulajdonában lévő cégnek – állítja a kerület vezetése.

A Blikk írt arról, hogy a belvárosi önkormányzat az értékesítés előtt vitte le az árat – így a 3200 négyzetméteres területet 776 millió forint helyett 582 millió forintért adták el 2010-ben, így került az ingatlan a kormányszóvivő sógorának vállalkozásához.

A belvárosi önkormányzat szerint azonban a bulvárlap az ingatlanpiaci válság előtti piaci árakra hivatkozott, pedig 2008 után 30-40 százalékkal leértékelődtek az ingatlanok. Hozzáteszik, az érintett ingatlant is aktualizált értékbecslés alapján értékesítették.

A Demokratikus Koalíció az ügyben hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz az V. kerületi önkormányzat, illetve Giró-Szász András államtitkár társasága ellen.

Giró-Szász András közleményben utasította vissza, hogy nevét összemossák az ingatlant vásárló céggel. A kormányzati kommunikációs államtitkár azt írta: nem volt a tulajdonában olyan cég, amely ingatlant vásárolt volna. Egy olyan vállalkozásban szerzett ősszel 20 százalékos részesedést, amely évekkel ezelőtt, más cégek által megvásárolt ingatlantulajdonnak az 50 százalékos tulajdonosa.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Az elkövető Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!