2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Belföld

Cáfolható történetet adott elő a soroksári gyilkosság gyanúsítottja

Hajléktalan férfi a soroksári gyilkosság gyanúsítottja. A 40 éves feltételezett elkövető más bűncselekmény miatt jelenleg is börtönben van - a gyilkosság helyszínén talált DNS minta alapján azonosították a nyomozók. A férfi egyébként tagad, azt állítja, épp a környéken biciklizett, amikor látta, hogy egy ismeretlen erőszakoskodik a kocogó nővel - ezért annak segítségére sietett, szerinte DNS-e is így kerülhetett az áldozatra.

  • Cáfolható történetet adott elő a soroksári gyilkosság gyanúsítottja

Rendőrségi kihallgatására vitték L. Szilvesztert. A 40 éves férfit gyanúsítják Kardos Krisztina meggyilkolásával. A 36 éves nő 2013. szeptember 25-én este indult futni, de soha nem ért haza. Részben lemeztelenített holttestére néhány órával később találtak rá a soroksári szigetdűlőn. Az országos figyelmet kapott ügyön csaknem 5 évig dolgozott a rendőrség. A nyomozóknak nem volt könnyű dolguk.

„Azzal kellett szembesülnünk, hogy maradt a legrosszabbul nyomozható ad hoc bűncselekmény verziója, hiszen itt arról van szó, hogy az elkövető az nem ismeri a sértettet, hanem a területhez kötődik, és az alkalom szüli, jelen esetben nem a tolvajt, hanem a gyilkost” – fogalmazott Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Osztályának vezérőrnagya.

A tetthely környezetéhez viszont 330 ezer embert lehetett kötni. A nyomozók 1847 személytől vettek mintát és volt aki poligráfos vizsgálaton is átesett, azonban ez sem vezetett eredményre. Ezért végül azoktól a raboktól is DNS-mintát vettek, akik a környékhez kötődtek. Így jutottak el L. Szilveszterhez, aki kisebb súlyú bűncselekmények miatt már a gyilkosság után egy hónappal börtönben ült. A férfi azonban telefonja cellainformációi szerint a gyilkosság idején a terülten tartózkodott. A vallomástételt ugyan megtagadta, amíg azonban védőjére vártak, spontán beszélgetésbe elegyedett a nyomozókkal.

„Ő elmondta, hogy igen, a területen tartózkodott, kerékpározott és eközben találkozott egy olyan szituációval, amikor a szigetdűlő betonútja mellett egy férfi bántalmaz egy nőt. Ő a lovagiasság szabályai szerint azonnal leszállt a kerékpárról, odament, ebbe a szituációba beavatkozott. Megütötte egyszer, kétszer ezt a személyt, emiatt a saját keze, az ökle felsérült, nyílt, vérző sérülést szenvedett, ami maradhatott a helyszínen, ami esetleg nyomra vezetett minket, de amikor ez a szituáció megoldódott, ő a kerékpárt eltolta Budapest felé, nem tudja mi lett a hölggyel, akivel semmilyen fizikai kontaktusa nem volt” – ismertette a vezérőrnagy, aki szerint a feltárt bizonyítékok alapján ez cáfolható, egyben arra is emlékeztetett: a férfi öt éve készült erre a szituációra. L. Szilveszter más ügyei miatt 2020-ig mindenképp börtönben marad, a nyomozók szerint azonban, a különös kegyetlenségből, aljas indokból elkövetett gyilkosság miatt akár életfogytiglani büntetést is kiszabhat rá a bíróság.

Soroksár polgármestere folyamatosan nyomon követte az ügyet, jó viszonyt ápol az áldozat családjával is. A kerületben a tragédia miatt több intézkedést is tettek a közbiztonság javításáért, 2019 végére elkészülhet a rendőrkapitányság is.

Geiger Ferenc, Soroksár polgármestere

„Egy ilyen esetnek kellett bekövetkeznie ahhoz, hogy az önálló rendőrkapitányság felépítése, kiépítése újra napirendre kerüljön. Ennek keretében mi megvásároltuk ezt a telket, közel 100 milliárd forintért, és hát a lobbyzás eredményeként sikerült elérnünk azt, hogy pénzt kapjunk erre, a kormány tavaly decemberben 1 milliárd forintot biztosított a rendőrkapitányság felépítésére” – mondta Geiger Ferenc polgármester.

Az öt évig tartozó nyomozás során csak a DNS vizsgálatokra 368 millió forintot költöttek. Az ügyben kitűzött több millió forintos nyomravezetői díjat senkinek sem fizették ki.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!