2024. 07. 21. Vasárnap Dániel, Daniella napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Cáfolható történetet adott elő a soroksári gyilkosság gyanúsítottja

Hajléktalan férfi a soroksári gyilkosság gyanúsítottja. A 40 éves feltételezett elkövető más bűncselekmény miatt jelenleg is börtönben van - a gyilkosság helyszínén talált DNS minta alapján azonosították a nyomozók. A férfi egyébként tagad, azt állítja, épp a környéken biciklizett, amikor látta, hogy egy ismeretlen erőszakoskodik a kocogó nővel - ezért annak segítségére sietett, szerinte DNS-e is így kerülhetett az áldozatra.

  • Cáfolható történetet adott elő a soroksári gyilkosság gyanúsítottja

Rendőrségi kihallgatására vitték L. Szilvesztert. A 40 éves férfit gyanúsítják Kardos Krisztina meggyilkolásával. A 36 éves nő 2013. szeptember 25-én este indult futni, de soha nem ért haza. Részben lemeztelenített holttestére néhány órával később találtak rá a soroksári szigetdűlőn. Az országos figyelmet kapott ügyön csaknem 5 évig dolgozott a rendőrség. A nyomozóknak nem volt könnyű dolguk.

„Azzal kellett szembesülnünk, hogy maradt a legrosszabbul nyomozható ad hoc bűncselekmény verziója, hiszen itt arról van szó, hogy az elkövető az nem ismeri a sértettet, hanem a területhez kötődik, és az alkalom szüli, jelen esetben nem a tolvajt, hanem a gyilkost” – fogalmazott Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Osztályának vezérőrnagya.

A tetthely környezetéhez viszont 330 ezer embert lehetett kötni. A nyomozók 1847 személytől vettek mintát és volt aki poligráfos vizsgálaton is átesett, azonban ez sem vezetett eredményre. Ezért végül azoktól a raboktól is DNS-mintát vettek, akik a környékhez kötődtek. Így jutottak el L. Szilveszterhez, aki kisebb súlyú bűncselekmények miatt már a gyilkosság után egy hónappal börtönben ült. A férfi azonban telefonja cellainformációi szerint a gyilkosság idején a terülten tartózkodott. A vallomástételt ugyan megtagadta, amíg azonban védőjére vártak, spontán beszélgetésbe elegyedett a nyomozókkal.

„Ő elmondta, hogy igen, a területen tartózkodott, kerékpározott és eközben találkozott egy olyan szituációval, amikor a szigetdűlő betonútja mellett egy férfi bántalmaz egy nőt. Ő a lovagiasság szabályai szerint azonnal leszállt a kerékpárról, odament, ebbe a szituációba beavatkozott. Megütötte egyszer, kétszer ezt a személyt, emiatt a saját keze, az ökle felsérült, nyílt, vérző sérülést szenvedett, ami maradhatott a helyszínen, ami esetleg nyomra vezetett minket, de amikor ez a szituáció megoldódott, ő a kerékpárt eltolta Budapest felé, nem tudja mi lett a hölggyel, akivel semmilyen fizikai kontaktusa nem volt” – ismertette a vezérőrnagy, aki szerint a feltárt bizonyítékok alapján ez cáfolható, egyben arra is emlékeztetett: a férfi öt éve készült erre a szituációra. L. Szilveszter más ügyei miatt 2020-ig mindenképp börtönben marad, a nyomozók szerint azonban, a különös kegyetlenségből, aljas indokból elkövetett gyilkosság miatt akár életfogytiglani büntetést is kiszabhat rá a bíróság.

Soroksár polgármestere folyamatosan nyomon követte az ügyet, jó viszonyt ápol az áldozat családjával is. A kerületben a tragédia miatt több intézkedést is tettek a közbiztonság javításáért, 2019 végére elkészülhet a rendőrkapitányság is.

Geiger Ferenc, Soroksár polgármestere

„Egy ilyen esetnek kellett bekövetkeznie ahhoz, hogy az önálló rendőrkapitányság felépítése, kiépítése újra napirendre kerüljön. Ennek keretében mi megvásároltuk ezt a telket, közel 100 milliárd forintért, és hát a lobbyzás eredményeként sikerült elérnünk azt, hogy pénzt kapjunk erre, a kormány tavaly decemberben 1 milliárd forintot biztosított a rendőrkapitányság felépítésére” – mondta Geiger Ferenc polgármester.

Az öt évig tartozó nyomozás során csak a DNS vizsgálatokra 368 millió forintot költöttek. Az ügyben kitűzött több millió forintos nyomravezetői díjat senkinek sem fizették ki.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Több támadás is történt az elmúlt héten Párizsban + videó

Több támadás is történt az elmúlt héten Párizsban + videó

Támadások árnyékolják be a közelgő nyári olimpia megnyitóját. Párizs már teljes készültségben van. Az elmúlt időszakban több merénylet is történt a francia fővárosban. A nehéz körülmények ellenére, azonban emberek százezrei várják az öt karikás játékokat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kissé mérséklődik a hőség

Kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!