2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Büntetőeljárási tárgyaláson Lackner Csaba, de nem vádlottként

Másfél millió forintnyi sérelemdíjat követel Lackner Csaba. A kispesti korrupciós botrány kulcsfigurája szerint a Fidesz helyi képviselője megsértette a becsületét. Dódity Gabriella szerint elfogadhatatlan, hogy most neki kellett a bíróság előtt állnia, miközben korábban olyan hang- és képfelvételek szivárogtak ki, amelyeken Lackner fehér poros zacskóval látható, és korrupciógyanús ügyekről beszél.

  • Büntetőeljárási tárgyaláson Lackner Csaba, de nem vádlottként

"Sokan jelezték, hogy szeretnének eljönni annak a büntetőeljárásnak a tárgyalására, amelyet Lackner Csaba indított ellenem"- ezt írta még tavaly novemberben közösségi oldalán Kispest kormánypárti önkormányzati képviselője. A volt szocialista politikus azért indított büntetőeljárást Dódity Gabriella ellen, mert szerinte a képviselő azt a képet festette róla egy posztjában, mintha drogot fogyasztott volna.

A HírTV 2019 őszén hozta nyilvánosságra azt a felvételt, amelyen Lackner egy fehér port tartalmazó zacskót tart a ventilátor elé, a hanganyagokon pedig a kerület korrupciógyanús ügyeiről beszél.

A tárgyaláson Lackner Csaba is részt vett védőjével, de ahhoz nem járult hozzá, hogy arcát a tárgyaláson megmutassuk. A korábbi szocialista képviselő és ügyvédje szerint Dódity bejegyzése sérti Lackner Csaba becsületét.

 
Lackner Csaba az ügyvédjével érkezett a tárgyalásra.
 

A kerület kormánypárti képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy Lackner Csaba egyik párttársát származása miatt sértegette a közösségi oldalon, erre válaszolt a bejegyzésben. Dódity Gabriella ügyvédje hangsúlyozta: Lackner Csaba közszereplő, így a magatartására irányuló kritikát és megjegyzést el kell viselnie. A Félix Ágnes bírónő vezette tárgyaláson végül a valóság bizonyításának lehetőségét is elutasították, amit a vádlott és ügyvédje is nehezményezett.

Lackner Csaba másfél millió forintnyi sérelemdíjat követel Dódity Gabriellától, aki az utolsó szó jogán fotókat mutatott be.

Én azt gondolom, hogy utolsó szó jogán nem szeretnék mást mondani, mint ezt a képet, ezt a képet, és azt, hogy én fehér poros orról, és két csík közötti állapotról beszéltem, én azt gondolom, hogyha ezt bárki megkérdőjelezi, akkor nagyon sok médiafelületet, magánszemélyt, és politikai szereplőt bizony be kellene perelnie Lackner Csabának

– mondta a politikus.

Az MSZP-ből kizárt kispesti politikus továbbra sem kívánt híradónk kérdéseire válaszolni.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!