2022. 07. 01. Péntek Tihamér, Annamária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Büntetőeljárási tárgyaláson Lackner Csaba, de nem vádlottként

Másfél millió forintnyi sérelemdíjat követel Lackner Csaba. A kispesti korrupciós botrány kulcsfigurája szerint a Fidesz helyi képviselője megsértette a becsületét. Dódity Gabriella szerint elfogadhatatlan, hogy most neki kellett a bíróság előtt állnia, miközben korábban olyan hang- és képfelvételek szivárogtak ki, amelyeken Lackner fehér poros zacskóval látható, és korrupciógyanús ügyekről beszél.

"Sokan jelezték, hogy szeretnének eljönni annak a büntetőeljárásnak a tárgyalására, amelyet Lackner Csaba indított ellenem"- ezt írta még tavaly novemberben közösségi oldalán Kispest kormánypárti önkormányzati képviselője. A volt szocialista politikus azért indított büntetőeljárást Dódity Gabriella ellen, mert szerinte a képviselő azt a képet festette róla egy posztjában, mintha drogot fogyasztott volna.

A HírTV 2019 őszén hozta nyilvánosságra azt a felvételt, amelyen Lackner egy fehér port tartalmazó zacskót tart a ventilátor elé, a hanganyagokon pedig a kerület korrupciógyanús ügyeiről beszél.

A tárgyaláson Lackner Csaba is részt vett védőjével, de ahhoz nem járult hozzá, hogy arcát a tárgyaláson megmutassuk. A korábbi szocialista képviselő és ügyvédje szerint Dódity bejegyzése sérti Lackner Csaba becsületét.

 
Lackner Csaba az ügyvédjével érkezett a tárgyalásra.
 

A kerület kormánypárti képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy Lackner Csaba egyik párttársát származása miatt sértegette a közösségi oldalon, erre válaszolt a bejegyzésben. Dódity Gabriella ügyvédje hangsúlyozta: Lackner Csaba közszereplő, így a magatartására irányuló kritikát és megjegyzést el kell viselnie. A Félix Ágnes bírónő vezette tárgyaláson végül a valóság bizonyításának lehetőségét is elutasították, amit a vádlott és ügyvédje is nehezményezett.

Lackner Csaba másfél millió forintnyi sérelemdíjat követel Dódity Gabriellától, aki az utolsó szó jogán fotókat mutatott be.

Én azt gondolom, hogy utolsó szó jogán nem szeretnék mást mondani, mint ezt a képet, ezt a képet, és azt, hogy én fehér poros orról, és két csík közötti állapotról beszéltem, én azt gondolom, hogyha ezt bárki megkérdőjelezi, akkor nagyon sok médiafelületet, magánszemélyt, és politikai szereplőt bizony be kellene perelnie Lackner Csabának

– mondta a politikus.

Az MSZP-ből kizárt kispesti politikus továbbra sem kívánt híradónk kérdéseire válaszolni.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bíró Attila: Elődöntőt nyerni is meg kellett tanulni

Bíró Attila szövetségi kapitány és Keszthelyi-Nagy Rita szerint is szintet lépett a magyar női vízilabda-válogatott, amely a hollandok legyőzésével bejutott a hazai rendezésű világbajnokság döntőjébe, ahol a legutóbbi három vb-n és olimpián győztes amerikaiakkal találkozik majd.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!