2023. 01. 27. Péntek Angelika napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Bűncselekmény lesz hálapénzt adni és elfogadni

Büntethető a hálapénz elfogadása és adása is - erről döntött a Parlament tegnap. Futó Barnabás ügyvéd szerint tudatosítani kell az emberekben a jogszabályt. A Magyar Orvosi Kamara elnöke úgy véli: idő kell ahhoz, hogy a társadalmi szokásrendszer megváltozzon.

  • Bűncselekmény lesz hálapénzt adni és elfogadni

"Egy pár évvel ezelőtt volt egy szülész-nőgyógyászok elleni büntetőügy hálapénzzel kapcsolatban, ez elhíresült azért is, mert a kúria hozott egy végső döntést és a kúria akkor kimondta, hogy a hálapénz átadása, önkéntes átadása illetve elfogadása, az nem számít bűncselekménynek."

- mondta el Híradónknak Futó Barnabás ügyvéd.

Ez fog megszűnni a kedden elfogadott törvénytervezet értelmében. November 18-ától ugyanis a törvény büntethetővé teszi a hálapénz adását és elfogadását. Futó Barnabás arról is beszélt, hogy az embereknek tisztában kell lennie azzal, hogy eddig nem számított vesztegetésnek a hálapénz, mostantól viszont bűncselekménynek számít adni és elfogadni.

A rezidensek és szakorvosok szakszervezetének elnöke elmondta, hogy bízik abban, hogy Magyarországon a törvényt betartják majd. Dénes Tamás úgy véli teljes szigorral 2023-tól kellene fellépni.

A keddi parlamenti ülésen 165 igennel, ellenszavazat és tartózkodás nélkül szavazták meg a történelmi béremelést. Az orvosok, szakorvosok, fogorvosok és gyógyszerészek fizetése három lépcsőben, több mint száz százalékkal emelkedik majd 2023-ra.

Az elfogadott törvénytervezet célja, az orvosok megbecsülésén túl, a hálapénz megszüntetése volt.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megkezdődött a cseh elnökválasztás második fordulója

Megkezdődött a cseh elnökválasztás második fordulója

Megkezdődött pénteken délután a cseh elnökválasztás második fordulója, amelyben eldől, hogy Petr Pavel nyugalmazott tábornok, vagy Andrej Babis volt kormányfő lesz az utódja Milos Zemannak, akinek második - egyben utolsó - mandátuma március elején lejár.
Dízelhiányra készülhetnek az európai országok

Dízelhiányra készülhetnek az európai országok

Február elején életbe lép az orosz nyersolaj importjára vonatkozó újabb uniós szankció, ami megtiltja a nyersolaj és egyes kőolajtermékek behozatalát Oroszországból az Európai Unióba, illetve a meglévő készletből sem lehet eladni harmadik félnek. Egyes szakértők szerint ez pont az EU legfontosabb vívmányát, a szabad belső piacot rúgja fel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!