2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Belföld

Búcsúzó ukrán nagykövet: Az oroszok nem állnak meg, Magyarország lesz a következő

Ljubov Nepop távoztában is erős kijelentéseket tett a Klubrádiónak.

  • Búcsúzó ukrán nagykövet: Az oroszok nem állnak meg, Magyarország lesz a következő

A Klubrádión elhangzott interjúból kiderül, hogy a korábbi megnyilatkozásaival is komoly viharokat okozó Nepop egyszer sem beszélt Orbán Viktorral, de a külügyminisztérium többször behívta Zelenszkij elnök kritikus megjegyzései miatt a kijevi egyetem magyar szakán végzett volt nagykövetet. 2016-ban foglalta el hivatalát Pesten, és pár napja Zelenszkij elnök bejelentette: váltás lesz a nagyköveti poszton. Nepop nagykövet asszony búcsúinterjút adott rádiónak. Azt mondja, ő maga számos esetben volt kritikus a magyar kormánnyal szemben, de jó emlékeket visz haza a magyar emberekről, a barátairól.

Többek között elmondta: „Valóban kaptunk katonai támogatást, és ez elengedhetetlen ahhoz, hogy elérjük a célunkat és véget vessünk a háborúnak. Ez épp olyan, mintha egy komoly betegségről beszélnénk. Ha nem adnánk gyógyszert a betegnek, akkor nem tart sokáig a betegség, mert a beteg meghal.

Az orosz invázió komoly betegség, amely ellen most Ukrajna küzd. A fegyver és a szankciók pedig a gyógyszert jelentik.

Egyébként épp a minap a NATO és az Európai Unió is megállapította, hogy Ukrajna kellőképpen kontrollálja a hozzá érkező fegyvereket. A szankciók hetedik csomagja már előkészítés alatt van. Ami pedig a békét és a tárgyalásokat illeti: ha mi békét akarunk, akkor arra rá kell kényszeríteni Moszkvát, és nem Ukrajnát kell megpróbálni rábeszélni a kapitulációra.”

Hangsúlyozta:

„Ha mi feladjuk, akkor az oroszok nem állnak meg, és Magyarország lesz a következő.

Ezt meg kell érteni. Ebben a helyzetben nagyon fontosnak tartom, hogy a dolgokat a nevükön nevezzük. A jelenlegi krízisnek nem a szankciók, nem Ukrajna az oka, az meg különösen nem, hogy Ukrajna fegyvereket kap. Ezért azt gondolom, mindenkinek az érdeke, olyan béke legyen, amelyben Ukrajna, a nemzetközi jog és értékrend győz. Nem pedig egy olyan béke, amelyben az agresszor megkapja, amit akar. Az agresszort felelősségre kell vonni.”

Nepop elmondta, hogy nemrég utazott a magyar agrártárca vezetője Kijevbe, ami fontos látogatás volt, hisz az ukrajnai gabonaexport kérdéséről tárgyaltak. Szerinte mindezeket tekinthetjük pozitív fejleményeknek. De természetesen vannak olyan területek, emelte ki, amelyekben a magyar kormány nagyobb támogatására számítunk.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

Ha nem lesz változás Brüsszelben, akkor Európa belesodródik a háborúba. A háború vagy a béke a választás tétje június 9-én. Csak a béke a megoldás és a békére csak a Fidesz a garancia - jelentette ki a kormánypárt választási manifesztumára utalva Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!