2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 03:00

Belföld

BRFK: Nem a rendőrségen múlt a család élete

Nem a rendőrségen múlt a budai család élete - jelentette ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfői közleményében. Ugyanakkor megjegyezték. hogy az ügyeletes szakmai hibát követett el, amikor egy bejelentést követően nem küldött rendőröket a címre.

  • BRFK: Nem a rendőrségen múlt a család élete

Múlt pénteken három holttestet találtak a Zöldlomb utcában, egy társasház második emeleti lakásában. A gyanú szerint a 35 éves apa megölte 31 éves élettársát és négyéves közös gyereküket; a férfi ezután öngyilkos lett. A rendőrséget pénteken a lakás tulajdonosa hívta, mert nem tudta elérni bérlőit.

A BRFK hétfőn kifejtette: a családnál augusztus 20-án 13 óra 8 perckor voltak kint a rendőrök először, mert a későbbi áldozat bejelentette, élettársa elvette a lakáskulcsát. A helyszínen további rendőri intézkedésre nem volt szükség, mert rendezték vitájukat, tettlegesség nem történt.

A család korábban rendőri segítséget nem kért és a szomszédok sem tettek bejelentést - írták.

A segélyhívót a szomszéd augusztus 22-én 10 óra 54 perckor hívta, aki szó szerint azt mondta, hogy 21-én hajnalban "furcsa zajokat" hallott a szomszédból, és azóta nem lát mozgást náluk.

A lakás tulajdonosa augusztus 23-án hívta a rendőröket, mert nem tudta elérni telefonon albérlőit. Amikor a II. kerületi járőrök a helyszínre értek, a lakásban három holttestet találtak, a helyszínre kizárólag a rendőrök mentek be.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a család a megtalálásukat megelőzően már 48 órával korábban meghalt.

A kivizsgálások és a büntetőeljárás eddigi eredményei alapján a BRFK - mint írták - "határozottan cáfolja és visszautasítja azokat a sajtóban megjelent hangulatkeltő híreket, amelyek szerint a család élete a rendőrségen múlt".

Az esetet megvizsgálva, a parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a tevékenységirányítási központ ügyeletese szakmai hibát követett el azzal, hogy a bejelentést követően nem küldött rendőröket a címre.

A fegyelmi eljárás továbbra is folyamatban van - írta a BRFK.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!