2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Belföld

Brenner Koloman: Felül kell vizsgálni a fővárosi kerékpársávok ügyét + videó

Brenner Koloman emlékeztetett, hogy az Árpád fejedelem útján Karácsony Gergelyék úgy vettek el az úttestből egy autós sávot, hogy mellette néhány méterrel már létezik egy kerékpárút, ez pedig veszélyezteti az autósok és a biciklisek épségét. Benedek Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi frakcióvezetője szerint a baloldali városvezetés nemcsak a kerékpársávokat, de a zöld bójákat is átgondolatlanul helyezte el.

  • Brenner Koloman: Felül kell vizsgálni a fővárosi kerékpársávok ügyét + videó

A baloldali városvezetés Újlipótváros több egyirányú utcájában is kerékpárutakat jelölt ki. Ezekben a forgalmas utcákban a kerékpárosok az autókkal szemben kell, hogy haladjanak, időnként önmagukat is veszélybe sodorva.

Az Árpád fejedelem útján úgy vettek el az úttestből egy autós sávot, hogy mellette három méterre már egy kialakított kerékpárút létezik! – hangsúlyozta Brenner Koloman, a Jobbik Konzervatívok főpolgármester-jelöltje.

Nemcsak Újlipótvárosban, hanem a III. kerületben is fokozódik a közlekedési káosz – hívta fel a figyelmet Brenner Koloman. Az Árpád fejedelem útja két szélén ugyanis két biciklisávot is létre hoztak, ahol a kerekezőktől centikre haladnak el az autók. Néhány méterrel arrébb pedig már létezik egy kényelmes és biztonságos bicikliút. A Jobbik Konzervatívok főpolgármester-jelöltje ezért a kerékpársávok felülvizsgálatát szorgalmazza.

Egy, mondjuk kisteherautó áll szemben egy biciklis futárral és nem férnek el, holott le van festve egy biciklisáv. Ezeket felül kell vizsgálni, tegyük rendbe a közlekedést és csak ott legyenek kerékpársávok, ahol azt biztonságos módon, a német mintára meg lehet valósítani. – mondta Brenner Koloman.

Ez nem közlekedéspolitika, ez nem kerékpáros politika, ez egészen egyszerűen egy nagy átverés ami zajlik Budapesten – hangsúlyozta Benedek Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi frakcióvezetője, aki szerint a baloldali városvezetés nemcsak a kerékpársávokat, de a zöld bójákat is átgondolatlanul helyezte el. 

Benedek Zsolt kitért arra is, hogy a biciklisávok miatt kialakult közlekedési káosz nemcsak veszélyes, de az autósokat is bosszantják a folyamatos dugók.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

A Fidesz valamennyi képviselőjelöltje alig néhány óra alatt összegyűjtötte a június 9-i választásokon történő induláshoz szükséges ajánlásokat - jelentette be a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője vasárnap, a párt közösségi oldalára feltöltött videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!