2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Botrányt kavart az új szocialista alpolgármester kinevezése Pécsett

Nyilvános politikai harc kezdődött Pécsett a várost vezető baloldali pártok között, mert a polgármester egy olyan szocialista politikust nevezett ki harmadik alpolgármesternek, akinek a nevéhez büntető- és NAV-eljárás kötődik. A Fidesz szerint a lépés mögött a baloldali pártok hatalmi marakodása áll.

  • Botrányt kavart az új szocialista alpolgármester kinevezése Pécsett

Pécs harmadik alpolgármestere az a Nyőgéri Lajos lett, akit nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért ítélték el, a választások után pedig gazdasági bizottsági elnöki posztjáról a baloldali pártok azért mondatták le, mert korábban a NAV eltiltotta a cégvezetéstől.

A közgyűlés Fidesz frakciója szerint

a kinevezés hátterében a DK és az MSZP hatalmi marakodása áll.

Úgy látják, a szocialistáknak mostanra sikerült elérni, hogy a DK-s alpolgármestert háttérbe szorítsák.

Három "sz" betűvel jelezném: szabálytalan, szükségtelen és szerencsétlen döntésről van szó. Azért szerencsétlen, mert Nyőgéri egy éve már bizottsági elnökként is megbukott

– véli a közgyűlés ÖPE-KDNP-s frakcióvezetője.

Úgy tűnik Péterffy lépése miatt már az eddig kifelé egységesnek mutatkozó többség is kihátrál mögüle.

Az önkormányzati választást Pécsett az ellenzéki pártokat tömörítő ernyőszervezet a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjei nyerték. Elnökségük közleményt adott ki, amelyben felszólítják a polgármestert, a különleges jogrend megszűnése után hívjon össze közgyűlést és bocsássa szavazásra Nyőgéri kinevezését.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!