2024. 07. 24. Szerda Kinga, Kincső napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Belföld

Böröcz László: a Ruszwurm cukrászda nem tűnhet el a történelem süllyesztőjében

V. Naszály Márta bezáratta a budai vár híres cukrászdáját. Böröcz László, az I. kerület új polgármestere szerint 200 éves cukrászdának ugyanazon a helyen kell tovább működnie.

  • Böröcz László: a Ruszwurm cukrászda nem tűnhet el a történelem süllyesztőjében

"Októbertől azon dolgozunk majd, hogy a kétszáz éves Ruszwurm Cukrászdát megmentsük valamilyen módon, megoldást találjunk arra, hogy újra nyithasson, lehetőleg ugyanazon a helyen, ahol most is van"–mondta a Metropol kérdésére Böröcz László. Az I. kerület újonnan megválasztott fideszes polgármestere arra számít, hogy a jelenleg szünetelő, de folyamatban lévő kiürítési eljárás addig lezárul, így ki fogják tenni a bérlő céget, a Korona Cukrászdával együtt.

Mint ismeretes, korábban felszólították az I. kerületi Ruszwurm és Korona Cukrászda tulajdonosát, hogy ürítse ki az üzlethelyiségeit, és az előbbit május 9-én, utóbbit 14-én adja át a végrehajtóknak. Azóta Szamos Miklós megtámadta az eljárást, emiatt szünetel most a kiürítés végrehajtása. Az önkormányzat felé 300 milliós bérleti díjtartozást felhalmozó Szamos elmondása szerint az egész ügy azért fajult idáig, mert V. Naszályi Mártának korábban nem fizetett "védelmi pénzt", amit kért...

A teljes cikket a Metropol.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!