2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Belföld

Borítékolható volt a jobboldali vereség Újpesten

Parlamenti sajtótájékoztatón mutatkozott be Újpest új szocialista képviselője, a KGB által kiképzett Horváth Imre. A Fidesz és a Jobbik szerint a jobboldal veresége borítékolható volt a baloldali fővárosi kerületben.

Az Országházban áll munkába egy nyugalmazott határőr alezredes. Horváth Imre fölényesen nyerte hétvégén az MSZP jelöltjeként az időközi országgyűlési választást Újpesten. „Újpesten elmentek az emberek szavazni, és a változásra szavaztak. A változást az én személyem jelképezte” – mondta a megválasztott országgyűlési képviselő. Horváth Imre a 80-as évek közepén a KGB-től kapott kiképzést katonatisztként.

„Az elmúlt hónapok utcai tüntetései egyértelmű üzenetet hordoztak, hogy elég volt abból a kormányzásból, amit a kormány immáron az elmúlt négy évben és ebben az évben is folytatni kíván” – értékelte a választás eredményét Tóbiás József MSZP-elnök.

Újpesten tavasszal is a baloldal nyert. A kerület országgyűlési képviselője, a szocialista Kiss Péter azonban júliusban meghalt hosszan tartó, súlyos betegség után.

„Egy MSZP-s körzet volt, erre is számítottunk. Most is egy MSZP-s körzetté vált. Áprilisban az MSZP-re szavaztak többségben, most is az MSZP-re szavaztak az emberek, semmi nem változott e tekintetben, a választók többségében úgy látták, hogy ennek a választásnak nincs különösebb tétje. Valóban, a kormányzás szempontjából ennek a választásnak különösebb tétje nincsen” – nyilatkozta Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője.

A Jobbik rosszabbul szerepelt, mint tavasszal, pedig egy ismert jelöltet indított, Urbán Flóriánt, aki többször is megfordult az Újpest labdarúgócsapatában. „Ózd–Újpestben az ami talán közös, hogy a Fidesz nemcsak verhető, hanem egyre kevésbé képes győzni, úgyhogy ez mindenképpen azt mutatja, hogy megindult a kétharmados többség társadalmi eróziója” – közölte Vona Gábor pártelnök.

A következő időközi parlamenti választást Veszprémben rendezik februárban. Ott az időközben uniós biztosnak megválasztott Navracsis Tibor mandátumáért versengenek majd a pártok. Ha a Fidesz–KDNP Veszprémben is alul marad, elveszíti kétharmados többségét az Országgyűlésben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!