2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Böjte Csaba: A nemzet egyik nagy problémája a pesszimizmus

Professzorok, akadémikusok és közéleti szereplők részvételével tartottak konferenciát a nemzeti összetartás erősítéséről. Az eseményen résztvevő Böjte Csaba arról beszélt: Európának van jövője, Isten pedig nem fárad bele a munkába.

  • Böjte Csaba: A nemzet egyik nagy problémája a pesszimizmus

Kegye János pánsípművész játékát hozta ajándékba Böjte Csaba ferences rendi szerzetes a Professzorok a Hazáért civil társaság konferenciára. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője szerint az emberi gondolkodás lehet a siker akadálya.  „Én úgy látom, hogy a magyar nemzetnek egyik nagy problémája ez a negatív pesszimista gondolkozás” – így Böjte. Szerinte a gonosz lélek próbálja elhitetni az emberiséggel, hogy nincs tovább, ezt pedig csak hittel lehet megcáfolni.

„A mi népünknek nem annyira pénzre van szüksége, nem annyira az élelemre, politikai jogokra, hanem mentalitás váltásra. Hogy én szépnek lássam az én környezetemben lévő embereket. Én bízzak bennük” – mondta a ferences szerzetes.

Az eseményen a főpolgármester helyettes arról beszélt: a múlt kihívásaira jól reagált az ország. Bagdy Gábor a legnagyobb jövőbeli kihívásnak a felgyorsult világot nevezte.

„Nemzetünk további sikereihez élnünk kell lehetőségekkel, törekednünk kell a folyamatos innovációra, meg kell küzdenünk a fejlődő világ új kihívásaival. Ehhez azonban elengedhetetlen a klasszikus értékeink megőrzése, múltunk tisztelete” – szögezte le.

„Test, lélek, szellem. Ez a hármasság, mint egy 3 lábú szék adja az egészséget” – Papp Lajos szívsebész professzor szerint egészséges nemzettudat nélkül nincsen egészséges egyén sem. „Hazugság áradatban élünk és a Teremtő kegyelméből itt vagyunk, de abba kell hagyni egymás bántását, a hazugságok ismétlését. Az írástudók elhagyták a népet. A tanítók, tanárok, a diákokat, az orvosok a betegeket, a papok pedig a híveket” – fejtette ki.

Papp Lajos kiemelte: elsőként nem kórházakat kell építeni, hanem központilag támogatni az egészséges táplálkozást és a tömegsportokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!