2022. 07. 02. Szombat Ottó napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Belföld

Böjte Csaba: A nemzet egyik nagy problémája a pesszimizmus

Professzorok, akadémikusok és közéleti szereplők részvételével tartottak konferenciát a nemzeti összetartás erősítéséről. Az eseményen résztvevő Böjte Csaba arról beszélt: Európának van jövője, Isten pedig nem fárad bele a munkába.

Kegye János pánsípművész játékát hozta ajándékba Böjte Csaba ferences rendi szerzetes a Professzorok a Hazáért civil társaság konferenciára. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője szerint az emberi gondolkodás lehet a siker akadálya.  „Én úgy látom, hogy a magyar nemzetnek egyik nagy problémája ez a negatív pesszimista gondolkozás” – így Böjte. Szerinte a gonosz lélek próbálja elhitetni az emberiséggel, hogy nincs tovább, ezt pedig csak hittel lehet megcáfolni.

„A mi népünknek nem annyira pénzre van szüksége, nem annyira az élelemre, politikai jogokra, hanem mentalitás váltásra. Hogy én szépnek lássam az én környezetemben lévő embereket. Én bízzak bennük” – mondta a ferences szerzetes.

Az eseményen a főpolgármester helyettes arról beszélt: a múlt kihívásaira jól reagált az ország. Bagdy Gábor a legnagyobb jövőbeli kihívásnak a felgyorsult világot nevezte.

„Nemzetünk további sikereihez élnünk kell lehetőségekkel, törekednünk kell a folyamatos innovációra, meg kell küzdenünk a fejlődő világ új kihívásaival. Ehhez azonban elengedhetetlen a klasszikus értékeink megőrzése, múltunk tisztelete” – szögezte le.

„Test, lélek, szellem. Ez a hármasság, mint egy 3 lábú szék adja az egészséget” – Papp Lajos szívsebész professzor szerint egészséges nemzettudat nélkül nincsen egészséges egyén sem. „Hazugság áradatban élünk és a Teremtő kegyelméből itt vagyunk, de abba kell hagyni egymás bántását, a hazugságok ismétlését. Az írástudók elhagyták a népet. A tanítók, tanárok, a diákokat, az orvosok a betegeket, a papok pedig a híveket” – fejtette ki.

Papp Lajos kiemelte: elsőként nem kórházakat kell építeni, hanem központilag támogatni az egészséges táplálkozást és a tömegsportokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!