2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Belföld

Bodó Sándor: Az ellenzék generálja az SZFE körüli vitákat

Arató Gergely, a DK képviselője a Színház- és Filmművészeti Egyetemen kialakult helyzetről fejtette ki a véleményét. A kormány részéről Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára reagált az elhangzottakra.

  • Bodó Sándor: Az ellenzék generálja az SZFE körüli vitákat

Az államtitkár már a válasza legelején leszögezte, hogy ilyen túlzó beszédnek csak ritkán lehetnek szem- és fültanúi a parlamenti padsorokban helyet foglalók. A DK képviselőjét nyugalomra intette, és azt javasolta, hogy tényszerűen tekintsék végig, hogy mi történik pontosan az egyetemen. Bodó Sándor hangsúlyozta, hogy nincs szó semmiféle rendőrrohamról, sem terrorizmusról, és arra kérte az ellenzéki képviselőt, hogy ezeket ne keverje bele a témába, mert csak újabb akadályokat görget a megoldás elé.

Az államtitkár rámutatott, hogy a vitákat az ellenzék generálja, és nem az intézmény, és lényegében ezek viharában elvész a lényeg, a modellváltás, amely több egyetemen is elindult, jó működik, hiszen az értelmiség képzése és a gazdaság fejlesztése mindenhol fontos.

Bodó Sándor megjegyezte, hogy nem egyedi ez a kezdeményezés, hiszen a szomszédos Ausztriában is jól működik egy hasonló metodika, melynek értelmében előrerögzített teljesítménymutatók alapján különböző feladatok és adottságokat figyelembe véve van egy középtávú finanszírozás. Ilyen körülmények között lehet és kell is intézményt vezetni.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem kapcsán is látszik, hogy mi a cél, hiszen korszerű képzésre és modern színművészeti képzésre szükség van. (...) A modellváltás pedig az intézmény infrastrukturális rendezésére ad lehetőséget, és ahol bár az állami szerepvállalás jóval kisebb, de egy támogató hátteret tud biztosítani - húzta alá Bodó Sándor.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ursula von der Leyen: az EU a gázárak csökkenésére számít

Ursula von der Leyen: az EU a gázárak csökkenésére számít

Az Európai Bizottság arra számít, hogy a gázárak csökkenni fognak annak köszönhetően, hogy a cseppfolyósított földgáz (LNG) globális kínálata emelkedik, ami teret ad a megújuló energiaforrásokba történtő befektetéseknek - mondta Ursula von der Leyen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!