2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 04:00

Belföld

Bodó Sándor: Az ellenzék generálja az SZFE körüli vitákat

Arató Gergely, a DK képviselője a Színház- és Filmművészeti Egyetemen kialakult helyzetről fejtette ki a véleményét. A kormány részéről Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára reagált az elhangzottakra.

Az államtitkár már a válasza legelején leszögezte, hogy ilyen túlzó beszédnek csak ritkán lehetnek szem- és fültanúi a parlamenti padsorokban helyet foglalók. A DK képviselőjét nyugalomra intette, és azt javasolta, hogy tényszerűen tekintsék végig, hogy mi történik pontosan az egyetemen. Bodó Sándor hangsúlyozta, hogy nincs szó semmiféle rendőrrohamról, sem terrorizmusról, és arra kérte az ellenzéki képviselőt, hogy ezeket ne keverje bele a témába, mert csak újabb akadályokat görget a megoldás elé.

Az államtitkár rámutatott, hogy a vitákat az ellenzék generálja, és nem az intézmény, és lényegében ezek viharában elvész a lényeg, a modellváltás, amely több egyetemen is elindult, jó működik, hiszen az értelmiség képzése és a gazdaság fejlesztése mindenhol fontos.

Bodó Sándor megjegyezte, hogy nem egyedi ez a kezdeményezés, hiszen a szomszédos Ausztriában is jól működik egy hasonló metodika, melynek értelmében előrerögzített teljesítménymutatók alapján különböző feladatok és adottságokat figyelembe véve van egy középtávú finanszírozás. Ilyen körülmények között lehet és kell is intézményt vezetni.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem kapcsán is látszik, hogy mi a cél, hiszen korszerű képzésre és modern színművészeti képzésre szükség van. (...) A modellváltás pedig az intézmény infrastrukturális rendezésére ad lehetőséget, és ahol bár az állami szerepvállalás jóval kisebb, de egy támogató hátteret tud biztosítani - húzta alá Bodó Sándor.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kiképzésen a gripen pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre. 2021. október 27.

152 millió forintot kaptak eddig a covid-árvák

A köztársasági elnök által életre hívott alapítvány eddig 501 családban 860 gyereknek nyújtott anyagi támogatást. 2021. október 27.

Visszaadták az autós forgalomnak a Csömöri úti felüljárót

10-15 év múlva ezt a felüljárót újjá kell építeni, vagy helyette más megoldást kell találni. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!