2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Biztonságos közlekedésre tanítanak az iskolarendőrök

Az ország összes megyéjéből 22 rendőr kapott „év iskolarendőre” elismerést. A programot 10 évvel ezelőtt indította útjára az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága.Az elsődleges célja az volt, hogy főleg az általános iskolás gyerekeket megtanítsa játékos módon a biztonságos közlekedésre.

  • Biztonságos közlekedésre tanítanak az iskolarendőrök

Az iskoláskorúak a legveszélyeztetettebb résztvevői a közlekedésnek. Az iskolarendőr programnak köszönhetően az elmúlt tíz évben mégis csökkenni tudott a halálos közúti balesetet szenvedő gyermekek száma.

Az elmúlt években, minimálisra csökkent a gyermek tragédiák száma, még ez a szám az 1990-es évek elején, több mint száz gyermek vesztette az életét az utakon, ez az elmúlt években 10-re redukálódott. 10 gyermek élet is sok, azt kell, hogy mondjam. A nulla lenne az elfogadható. Ezért küzdünk– mondta el Berzai Zsolt, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság osztályvezetője. 

Összesen 2200 iskolarendőr teljesít szolgálatot nap mint nap, akiknek a feladata megtanítani a gyerekeket és szüleiket biztonságosan közlekedni és a közlekedésben szükséges biztonsági eszközöket is rendszeresen, a KRESZ szabályainak megfelelően használni.

A közlekedésben bele tartozik a kerékpáros közlekedés, a gyalogosan hogyan közlekednek, ezeket minél hamarabb, már első osztálytól elkezdjük nekik. Én szoktam menni óvodába is, már ott elkezdjük, hogy utána ne érje őket bűncselekmény konkrétan.– számolt be Apáti Szabolcs pest megyei körzeti megbízott. 

Budapest egyik általános iskolájában a Riasztás stábja a gyakorlatban is megnézhette az iskolarendőrök munkáját.

Amikor mondjuk, sétáltok, és mentek a játszótérre vagy valahova, akkor oda értek egy zebrához, vagy úttesthez, mi a legfontosabb? Körül kell nézni, hogy jön-e autó, mert baleset veszélyes. és mikor indulhatsz el a zebráról? Hogyha zöld. És akkor is ha zöld van, és jön egy autó, átmész? Nem– nyilatkozta a VII. kerületi Rendőrkapitányság előadója, Tikos Bence. 

OBB-Robi, a magyar rendőrség legújabb segítője. Vele a jövőben, általános iskolákban találkozhatnak a gyerekek: Ha megkérdezi tőletek egy ismeretlen, hogy melyik iskolába jártok, hogy mikor végeztek az iskolában, megmondjátok? Nem. És miért nem? Mert lehet, hogy oda jön, és elrabol. Az iskolarendőrök sokszor a szabad idejükben tartják az előadásaikat. Egy-egy rendőr, akár 3-4 általános iskoláért is felel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!