2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Biztonságban zajlott az atlétikai világbajnokság, a taxis hiénák sem gazdagodtak meg

Biztonságban lezajlott a Budapesten megrendezett atlétikai világbajnokság, amelynek kilenc napja alatt nem történt rendkívüli esemény - ismertette Budapest rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján.

  • Biztonságban zajlott az atlétikai világbajnokság, a taxis hiénák sem gazdagodtak meg

Markó Attila dandártábornok a vasárnap véget ért világverseny fő helyszínén, a Nemzeti Atlétikai Központnál tartott sajtóeseményen elmondta: a versenyekre 195 országból 2100 sportoló érkezett. Szurkolók 120 országból jöttek a magyar fővárosba, ők négyszázezer jegyet vásároltak meg.

A rendezvény kilenc napja alatt a biztosításban 1964 rendőr vett részt, akiknek munkáját öt országból tizennégy külföldi rendőr, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztjelölt hallgatói is segítették - tette hozzá a rendőr dandártábornok.

Markó Attila beszámolója szerint a világverseny ideje alatt rendkívüli esemény, kiemelt bűncselekmény nem történt.

A rendőrség egy a versenypályára berohanó férfit állított elő, ellene rendbontás miatt indult büntetőeljárás. Pirotechnikai eszköz használata, illetve közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt egy-egy emberrel szemben indítottak szabálysértési eljárást. A közúti közlekedés szabályainak kisebb fokú megsértése miatt a Nemzeti Atlétikai Központ környezetében a rendőrök öt alkalommal alkalmaztak helyszíni bírságot, öt embert engedély nélküli drónhasználat miatt figyelmeztettek - sorolta.

Hoppon maradtak a taxis hiénák

A dandártábornok kiemelte: a hatóságok fokozottan figyeltek az úgynevezett taxis hiénákra, ezért Budapest Főváros Kormányhivatalával, a Budapesti Közlekedési Központtal és más társzervekkel együtt közös ellenőrzéssorozatot tartottak a Nemzeti Atlétikai Központ, a pályaudvarok, valamint a sportolók és nézők által gyakran látogatott helyszínek közelében.

Tájékoztatása szerint az intézkedéssorozatban 939 taxist ellenőriztek. Csalás miatt egy sofőrt elfogtak, mert a gyanú szerint úgy állította át a taxiórát, hogy az kétszeres viteldíjat mutasson. Lejárt műszaki engedély miatt három szabálysértési feljelentést tettek, három esetben helyszíni bírságot szabtak ki. Kötelező felelősségbiztosítás hiánya miatt két embert bírságoltak meg. Egy fehér rendszámos, de megtévesztően sárga színű, műszakilag alkalmatlan gépkocsi hatósági jelzését elvették, a sofőrt pedig feljelentették.

Engedély nélküli tevékenység miatt két sofőrre egyenként hatszázezer forintos közigazgatási bírságot szabtak ki, hét taxiengedélyt bevontak, harmincnégy autót soron kívül műszaki vizsgára rendeltek. Egy forgalomból kivont, de személyszállítást végző taxi rendszámát levették.

Nyolcvanhat egyéb jogsértésről jegyzőkönyvet vettek fel, közöttük tíz esetben túlszámlázás miatt, két sofőrre pedig háromszázezer, illetve félmillió forintos bírságot szabtak ki fix tarifa alkalmazásáért.

Az ellenőrzésekben két taxiszolgáltató cég saját ellenőrei is részt vettek, és a tapasztalt szabálytalanságok miatt öt sofőrrel szerződést bontottak.

Borítókép: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!