2019. augusztus 19.,
hétfő, Huba napja

Bizonytalan a szocialisták és a Párbeszéd közös listája

Hír TV

2019. március 21., csütörtök 10:15, frissítve: csütörtök 10:22

Egyelőre kétséges, hogy az MSZP a Párbeszéddel közösen indul-e az EP-választáson, ugyanis továbbra sem sikerült megállapodni arról, hogy Jávor Benedek hányadik helyet kapja meg a tervezett közös listán — értesült a Magyar Nemzet.

Noha az MSZP nemrég még összellenzéki indulást sürgetett az európai parlamenti (EP) választáson, egyelőre az sem biztos, hogy egyáltalán saját szövetségesükkel, a Párbeszéddel közösen vágnak-e neki a megméretésnek.

Bár a tárgyalások az elmúlt hetekben megkezdődtek, két hónappal a választás előtt még mindig nem sikerült dűlőre jutni abban, hogy a párbeszédes Jávor Benedek hányadik helyet kaphatja meg a tervezett közös listán.

Az egyelőre megoldatlan dilemma alapja, hogy az alig egyszázalékos Párbeszédnek önállóan esélye sincs a mandátumszerzésre, míg jelenlegi támogatottsága alapján az MSZP is legfeljebb két helyre számíthat az EP-ben.

A szocialisták listáját Tóth Bertalan pártelnök vezeti, aki állítása szerint nem akar Brüsszelbe menni, így lényegében az őt követő Ujhelyi István áll az első helyen, Szanyi Tibor pedig a másodikon.

A teljes cikk.