2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Belföld

Bíróság elé állítják a röszkei átkelőnél elfogott négy embert

Gyorsított eljárással állítja bíróság elé az ügyészség azt az négy férfit, aki egy nagyobb csoport tagjaként Röszkénél, a közúti határátkelőhely kerítésén át, illegálisan jutott Magyarország területére kedden - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

  • Bíróság elé állítják a röszkei átkelőnél elfogott négy embert

Szanka Ferenc közölte: a szír és palesztin férfiakat határzár tiltott - tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett - átlépésével vádolják.

A vád szerint kedden fél hat körül a lezárt röszkei közúti határátkelőhely vajdasági oldalán, a forgalomelterelő betonkorlát kerítésénél legalább ötvenen gyűltek össze, hogy illegálisan magyar területre lépjenek. A tömeg elején lévők felmásztak a kerítésre, rángatták, lenyomták különböző szövegeket skandálva, aztán a határkerítés magyar oldalán álló őröknek a "Fuck you magyarski!" kifejezést ordibálták. Néhányan letaposták a kerítést, majd a skandáló tömeg magyar területre lépett, és futva az ország belseje felé indult.

A határzár magyar oldalán szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őrök ezt látva "Stop" kiáltásokkal próbálták feltartóztatni a feléjük tartó tömeget, de testi épségüket féltve hátrálni kényszerültek, és segítséget kértek az irányítási központtól. A tömeg a felszólítások ellenére, folyamatosan skandálva tovább haladt, ezért az egyik biztonsági őr figyelmeztető lövést adott le. A határsértők nem álltak meg, az egyik őrt öt-hat méterre megközelítették, fenyegetőztek, ezért az egyik biztonsági őr két újabb figyelmeztető lövést adott le.

Ezek hatására és az időközben megérkező rendőrök létszámfölényét látva a tömeg visszafordult, és Szerbiába futott.

A rendőrök a kerítésen átjutók közül két-két, magát szír és palesztin állampolgárnak valló férfit vettek őrizetbe.

A közelben elfogtak egy magát algériainak mondó férfit is, aki négy társával - a tömegtől függetlenül - a kerítésre helyezett pallón mászott át magyar területre. Őt határzár tiltott átlépésével vádolják - közölte az ügyész.

Kapcsolódó cikkek: 

Megerősítették a röszkei határátkelőhely védelmét

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!