2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Bevetésre készülnek a magyar Gripenek

Hétórás légi programmal várja közönségét a Nemzetközi Repülőnap Kecskeméten. A szóló repülőbemutatók mellett katonai kötelékek és polgári csapatok is láthatók lesznek a levegőben és a földön egyaránt. A rendezvényre a nemzetközileg elismert magyar pilóták több programmal is készülnek.

Elkezdődött a visszaszámlálás a kecskeméti repülőbázison: augusztus 3-ra és 4-re a katonai terület fesztiválhelyszínné alakul át, hogy a civilek is betekintést nyerjenek a honvédelem munkájába.

– A 200 kilométer/órától a 950 kilométer/óráig meg fogjuk mutatni a sebességhatárokat, illetve a fordulókat vízszintesen, horizontálisan, egy jól megkomponált műrepülési programot fogunk végrehajtani – közölte Langó Viktor százados.

A kecskeméti repülőnapon öt Gripen száll fel a közönség kedvéért, hogy légi harcot vívjanak egymással, bemutatva ezzel a pilóták és vadászgépeik gyakorlati tudását.

– Délután levegő–föld-képességbemutatót fognak a kollégáim végrehajtani, négy Gripen fog felszállni – közölte a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülő Bázis századosa. – De lesznek helikopterek, ejtőernyősök szállítógépből fognak leugrani, demonstráljuk, hogy egy adott esetben a szárazföldi erőkkel hogyan működne együtt a Gripen repülőgép – tette hozzá Langó Viktor.

A Kecskeméti Repülőnap népszerűsége a kezdetek óta töretlen – legutóbb, 2010 nyarán közel 100 000-en voltak kíváncsiak a rendezvényre.

– Az idei évben kiemelném az Oroszországból érkező Russzkije Vityazi repülőcsapatot, akik nem annyira megszokottak itt Közép-Európában, úgyhogy nagyon büszkék vagyunk arra, hogy sikerült őket elhozni ide – mondta Ugrik Csaba ezredes.

A résztvevők több mint 10 országból érkeznek. A közönség kedvence, a Frecce Tricolori idén is nagyszabású légi bemutatót tart majd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!