2019. augusztus 21.,
szerda, Sámuel, Hajna napja

Betlehemi vérszerződés: legyen férfi, Monsieur Pindroch!

Hír TV

2018. december 22., szombat 19:17, frissítve: szombat 19:36

Hatalmas kacagást okozott gimnáziumi betlehemezésnél pásztorként a ferences gimnazista, Pindroch Csaba. Ekkor látta, hogy az, ahogy ő élvezi a szereplést nagy hatással van az emberekre, és ez a sikerélmény eldöntötte benne, hogy ezzel valamit kezdeni fog.

Mindig ki voltam éhezve a sikerre - vallja Pinbdroch Csaba. Tizenhét évesen Latinovics Zoltán egyik felvétele olyan hatással volt rá, hogy eldöntötte, a színészi pályára lép. Innentől csak és kizárólag verseket tanult, és bár valahogy átbukdácsolt az érettségin, evidenssé vált számára, hogy csakis a színművészet számára az egyetlen út. 

Pap is úgy lesz az ember, hogy érzi a hívást - állítja Pindroch Csaba, s ő ezt a hívást, a színművészet elementáris erejét az avignoni színházi fesztiválon érezte egy japán pantomim előadás alkalmával, Megérezte a színművészet legősibb, még a művészet intézményesülése előtti erejét, de a végső lökést már egyetem után a híres, szentpétervári rendezőszakosok által előadott Gaudeamus előadás adta meg számára. Az élmény egyúttal bizonyíték volt számára: létezik olyan, hogy Művészet. 

Mostanában Pindroch Csaba egyre inkább vidám szerepekben látható, de pályája eleje nagyon is komoly alakításokkal indult. A nevetés egyértelmű visszajelzés - mondja a művész, aki már gyerekkorában is nevettető volt. Egy perc nevetés egy óra alvásnak felel meg, oly pihentető és egészséges dolog. Legfrissebb szerepe, a Legyen férfi, Monseiur Pignon! egyszerre dráma és komédia, egyúttal Pindroch Csaba számára igazi jutalomjáték.

Nézze meg a teljes beszélgetést!