2021. 12. 02. Csütörtök Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Betiltanák a kommunista utcaneveket + Videó

Betiltaná a kommunista utcaneveket kilenc kormánypárti képviselő. Törvényjavaslatot nyújtottak be arról, hogy a diktatúrához köthető elnevezéseket ne lehessen használni. A javaslat az egyesületek, civil szervezetek és intézmények elnevezéseire is vonatkozna.

Sarló, Kalapács – két utcanév Pécsről. A baranyai megyeszékhelyen van még Marx út, Népfront és Ságvári Endre utca is. A helyi közgyűlés csütörtökön döntött úgy, hogy az összeset átnevezik.

„Elhatároztuk, hogy a múltbeli, rossz örökségekkel leszámolunk, úgyhogy most olyan utcanevek is lesznek Pécsen, amelyek a pécsiekhez köthetőek. Például lesz arról a Málics Ottóról elnevezve utca, aki '56-os hősként egy tűzpárbajban meghalt” – mondta el Nagy Csaba, Pécs fideszes alpolgármestere.

A pécsi példát máshol is követhetik, hiszen kilenc kormánypárti képviselő törvényjavaslatot nyújtott be a kommunista elnevezések betiltásáról.

Stágel Bence szerint társadalmi elvárás a változtatás. A KDNP-s országgyűlési képviselő azt mondta, az átnevezések miatt nem kell majd fizetni például a lakcímkártyák cseréjéért.

Ha az indítványt elfogadják, például a budapesti Schönherz kollégiumnak is új nevet kell majd keresni – a javaslat értelmében ugyanis intézmények, egyesületek, szervezetek és cégek sem viselhetnének kommunizmushoz köthető nevet. A szocialisták szerint a kormány az átnevezésekkel csak a – szerintük – hibás gazdaságpolitikáról akarja elterelni a figyelmet.

Ha a javaslatot elfogadják, az átnevezésekre fél év lesz a türelmi idő.


Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Brüsszeli bevándorlási politika

Menczer Tamás Facebook-videójában hangsúlyozta, hogy míg Brüsszel és Soros György értékként tekint a migrációra, addig Magyarország megállítani akarja azt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!