2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Béremelésről beszélt a kancelláriaminiszter

  • Béremelésről beszélt a kancelláriaminiszter

Emelkedhet a minisztériumokban dolgozó közszolgák és köztisztviselők bére – ezt Gulyás Gergely jelentette be. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a jelenlegi bértábla mellett szinte lehetetlen megfelelő munkaerőt találni, ezért is szükséges a módosítás. A miniszter hozzátette: a közszolgák felmentésének szabályozását is egyszerűsíteni kell.

„Ami a közigazgatást illeti, ott változás lehet, egy, a minisztériumokban dolgozó közszolgákra, köztisztviselőkre vonatkozó új szabályozás. Azt szeretnénk, hogy ha egy új törvény szabályozná a központi közigazgatásban, a miniszteriális közigazgatásban dolgozóknak a jogállását. Ez elsősorban a fizetések változtatását jelentené, ami jelentős emelésre adna lehetőséget, és különösen arra, hogy a közalkalmazotti bértáblának a köztisztviselőkre is kötelező alkalmazása az ne kösse meg a döntéshozó kezét olyan mértékben, mint ahogy most megköti” – fogalmazott Gulyás Gergely.

A kancelláriaminiszter egyébként a bírói fizetéseket is rendezné – legkésőbb 2020 januárjától, vagyis a közigazgatási bíróság létrejöttével. Gulyás Gergely a 14. Magyar Jogászgyűlésen méltatlannak nevezte a bírói fizetéseket, úgy fogalmazott, uniós viszonylatban a magyar bírók bére a román szintet ha eléri.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!