2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Beneda Attila: Menő ma már egy családbarát munkahely

Július 1-jéig lehet jelentkezni a Családbarát Munkahely pályázatra - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára. Beneda Attila az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában elmondta, hogy az idei évtől kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési, civil és egyházi szervezetek is pályázhatnak, amivel szinte a munkáltatók teljes spektrumát sikerült lefedni.

  • Beneda Attila: Menő ma már egy családbarát munkahely

A Családbarát Munkahely pályázat évek óta sikerrel működik - hangsúlyozta Beneda Attila, aki szerint "gyökeret vert az a gondolat", hogy ha egy munkahely családbarát, akkor az vonzó a munkavállalóknak és jobb teljesítményre ösztönöz.

Beneda Attila elmondta, hogy egyre nagyobb az igény a munka és a család közötti egyensúly megteremtésére, ezt szolgálják a munkahelyeken megvalósított programok. Példaként említette a gyermekfelügyeletet, játszószoba vagy óvoda kialakítását, táborok szervezését, és az otthoni munkavégzés biztosítását. A nyertes pályázók a családbarát munkahely címet egy évig viselhetik, és több cég évről évre pályázik, hogy azt megtartsa.

Közölte, vannak olyan munkaadók, amelyek a díjjal járó támogatást nem kérik, a családbarát fejlesztéseket saját költségvetésből biztosítják.

"Menő ma már egy családbarát munkahely" - fogalmazott Beneda Attila a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. Hozzátette, hogy ha "családbarát országot akarunk építeni, akkor a családbarát munkahely is fontos szempont".

Kiemelte, hogy a családbarát szemlélet két pilléren nyugszik. Az egyik az a komplex családtámogatási rendszer, amelyet a kormány kialakított, a másik pedig az a gondolat, hogy a család és a gyermekvállalás érték a társadalom számára.

Közölte, hogy a Családbarát Munkahely pályázatra a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján lehet jelentkezni július 1-jéig.

Szintén itt és eddig lehet pályázni az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek támogatására. A 100 millió forintos keretösszegű pályázaton legfeljebb 30 millió forintot nyerhetnek el azok a civil szervezetek, amelyek 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek számára szerveznek programokat, táborokat, sportolási lehetőségeket, illetve ismeretterjesztő munkát folytatnak a cukorbetegséggel kapcsolatban - ismertette.

Beneda Attila hangsúlyozta, hogy évente 250-300 új, 1-es diabétesszel érinett gyermeket szűrnek ki az orvosok, a kormány pedig átfogó támogatási programot indított, amelynek része többek között az inzulinpumpa, a szöveti szenzor, a gyermekek otthongondozási díja (gyod) és az ápolási díj. Mint mondta, ennek eredményeként a diabéteszes gyermekek hasonló életminőséggel élhetnek, mint egészséges társaik.

Forrás: MTI

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Több tízmilliós prémiumkifizetésekről döntöttek Karácsony Gergelyék

Több tízmilliós prémiumkifizetésekről döntöttek Karácsony Gergelyék

Jóváhagyta Karácsony Gergely főpolgármester a fővárosi önkormányzati vezérigazgatók 2023. évi prémiumainak utalását – jelentette be maga a baloldali polgármester közösségi oldalán a Mandiner beszámolója szerint. Mint kiderült, a mintegy 200 millió forint kifizetéséről született döntés.
Kissé mérséklődik a hőség

Kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!