2023. 01. 28. Szombat Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

41. AGROmashEXPO Kiállítás - Szabad Föld - A magyar vidék la

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Bemutatta főpolgármester-jelöltjét a Momentum

Bemutatta a Momentum az ellenzéki előválasztáson induló főpolgármester-jelöltjét, Kerpel-Fronius Gábort hétfőn Budapesten.

  • Bemutatta főpolgármester-jelöltjét a Momentum

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke - a párt Facebook-oldalán közvetített - sajtótájékoztatón azt mondta, az európai parlamenti (EP-) választás azt üzente: új emberekre, új arcokra van szükség a magyar politikában.

Hozzátette: az őszi önkormányzati választáson az Orbán-rendszer sorsa megpecsételődhet, Budapesten le kell győzni Tarlós Istvánt, "a Fidesz-maffia ügynökét", ezért céljuk az, hogy az előválasztás után a főpolgármesterrel szemben egy jelölt álljon.

Fekete-Győr András szerint a Momentum a főváros tíz kerületében a legerősebb, 13 kerületben pedig a második legerősebb ellenzéki párttá vált, ezért felelősségének érzi, hogy az ellenzéki előválasztásba beszálljon.

Jelöltjükről elmondta, Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum XIII. kerületi elnöke, tapasztalt és bizonyított cégvezető, a Nolimpia-kampány után csatlakozott a párthoz.

Kérdésre válaszolva a pártelnök közölte, az EP-választás eredményétől függetlenül már hetekkel ezelőtt döntöttek az önálló főpolgármester-jelölt állításáról, és ha az előválasztást Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke nyeri, akkor őt fogják támogatni.

Kerpel-Fronius Gábor szerint ősszel "vissza kell venni Budapestet a Fidesz-maffiától". Szerinte nem tudnak kiteljesedni Budapest lehetőségei, mert a fővárost játszóterévé tette a "Fidesz-maffia", az ingatlan- és a parkolási maffia. Tarlós Istvánnak nincs képe arról, hogyan kellene Budapestnek kinéznie tíz év múlva, a Momentumnak azonban 2030-ig tartó programja van, a Budapest 2.0 - jelentette ki.

Kifejtette: olyan Budapestet szeretnének, amelynek lakói nem költenek jövedelmük 30 százalékánál többet lakhatásra, ahol az emberek autó helyett korszerű és környezetkímélő megoldásokat választhatnak, ahol az emberek nem fulladnak bele a szmogba és ahol nem születnek a budapestieket érintő döntések a budapestiek nélkül.

Kerpel-Fronius Gábor szerint Budapest főpolgármesterének a várost érintő fontos "értékkérdésekben" véleményét kell nyilvánítania, ezek között említette a CEU, az 1956-os intézet, a Városliget sorsát, a kulturális tao átalakítását.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!