2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Belföld

Belterjes kinevezés Gödön

Önkormányzati tanácsadóvá nevezte ki Göd momentumos polgármestere legfőbb bizalmasának férjét. Balogh Csaba a rendkívüli jogrend által kapott felhatalmazással élve saját hatáskörben döntött így - értesült az Origo. A pozíciót pályázat nélkül nyerte el Elekes Balázs, a munkájáért pedig napi 85 ezer forintos fizetést kap majd az önkormányzattól. A frissen kinevezett szakember annak a Hlavács Judinak a férje, akit Balogh Csaba szintén a közelmúltban, saját hatáskörben jelölt alpolgármesterré.

  • Belterjes kinevezés Gödön

Átláthatóság, szakértelem megbízható munkavégzés. Ezekkel a szavakkal kezdődik az a Facebook-bejegyzés, amelyben Göd momentumos polgármestere bejelentette, hogy a település önkormányzata szerződést kötött Elekes Balázzsal, aki a továbbiakban tanácsadóként vesz majd részt a város irányításában. Balogh Csaba posztjában arról is ír, hogy a szakember fizetése naponta 85 ezer forint lesz.

A baloldali polgármester a kinevezésről saját hatáskörben döntött, a pozícióra pályázatot sem írtak ki.

Elekes ráadásul Balogh Csaba egyik legfőbb bizalmasának, Hlavács Juditnak a férje, a városvezető azonban nem gondolta összeférhetetlennek a megbízást.

Komoly belharc alakult ki

A Pest megyei település baloldali vezetésében komoly belharc alakult ki az elmúlt hónapokban. A momentumos polgármester kijelentette: nem tud együttműködni LMP-s és DK-s alpolgármestereivel. Válaszként az ellenzéki többségű testület felmentette Baloghot. A helyi botrány pedig országos szintűvé duzzadt, amikor a Gyurcsány-párt nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amelynek kapcsán azzal vádolták a polgármestert, hogy Pintér György személyében fideszes helyettest szeretne kinevezni.

A személycserékre végül a koronavírus-járvány miatt meghirdetett veszélyhelyzet ideje alatt került sor, Balogh Csaba ugyanis saját hatáskörben felmentette az addigi alpolgármestereit, és helyükre saját embereit, a már említett Andrejka Zombort, valamint Hlavács Juditot ültette. Ezt követte Elekes Balázs kinevezése. Híradónknak az alpolgármesteri tisztségből nemrég visszahívott Fülöp Zoltán azt mondta: Balogh Csaba döntése összeférhetetlen.

A politikus szerint Balogh Csaba diktatórikusan vezeti a várost, a veszélyhelyzet elmúltával pedig felül fogják vizsgálni a döntéseket.

Fülöp Zoltán hozzátette: az alpolgármesterek leváltásával kapcsolatban már a Kormányhivatal is vizsgálódott, és felszólította Balogh Csabát, hogy vonja vissza a döntést.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!