2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális extra

Következik:

Napi aktuális extra 04:20

Belföld

Békemenet nemzeti ünnepünkön

Március 15-én is csatlakozott a Békemenet a központi ünnepség programjához. A nemzeti ünnep délutánján a Parlament előtti Kossuth téren Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet. Az eseményt a HírTV, Facebook-, valamint YouTube-csatornánk is élőben közvetítette.

  • Békemenet nemzeti ünnepünkön

Hatalmas tömeg

Megtöltötték a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett Békemenet résztvevői kedden délutánra a Kossuth teret, ahol a díszünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet. A menet a Komjádi uszodától a Margit hídon át a Kossuth térig haladt.

A résztvevők egy kifeszített molinó mögött sorakoztak fel, amelyen a "Békemenet" és a "NO WAR" felirat szerepelt.

A Békemenet elején a kifeszített molinó mögött sorakozott fel - mások mellett - Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Csizmadia László, a CÖF-CÖKA vezetője, ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője, Széles Gábor nagyvállalkozó, Bayer Zsolt és Stefka István újságíró, valamint feltűnt a molinó mögött Pataky Attila és Nagy Feró előadó is.

A nagy tömeg miatt lassan haladt a menet, a vonulók nemzeti színű és székely zászlókat lobogtattak, de lengyel, spanyol és olasz zászlókat is lehetett látni. A menet végén "Ne féljetek magyarok, megjöttek a cigányok (Puczi Béla)" feliratú molinót is kifeszítettek.

Útközben a tömeg időnként énekelt, például a Nemzeti dal, máskor a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdal részleteit.

Emeleti ablakokból a Margit híd pesti hídfőjénél és a Nyugati téren is próbálták megzavarni a rendezvényt, amelyekre a vonulók füttyszóval és "ria, ria, Hungária" skandálással feleltek.

A pesti oldalon is sokan várták a menetet, amely a Bajcsy-Zsilinszky útról az Alkotmány utcán át érte el a Kossuth teret, amelyet tömött sorokban töltenek meg az emberek és a környező utcák is telítettek.

A téren nem sokkal 16 óra előtt kezdődött Orbán Viktor ünnepi beszéde. Amikor a miniszterelnök a színpadra lépett, hangos taps köszöntötte, és a rendezvény résztvevői nemzeti színű zászlókat lengettek.

Deutsch Tamás a Békemeneten:

Bayer Zsolt a Békemeneten: 

Az összes választás közül a mostaninak van a legnagyobb tétje, és ezért is jöttek el nagyon sokan. Fontos, hogy érzik a tétet az emberek.

Pataki Attila a Békemeneten:

Semjén Zsolt a Békemeneten: 

Itt most megmutatkozott a magyar nemzet politikai akarata, ez méltó '48 örökségéhez is.

Nacsa Lőrinc a Békemeneten

Gyurcsány kiküldött egy-két provokátort de a tömeg a Ria, Ria, Hungáriával fogadta őket

A Békemenet jelentősége külügyi szempontból – Menczer Tamás

Orbán Viktor ünnepi beszéde

Kilenc kamerával és két drónnal adott élő közvetítést a HírTV a Békemenetről. A stúdióban M. Dobos Marianne mellett Déri Stefi és Gerhardt Máté várta a nézőket, a helyszínről pedig Papp Ágotát és Gáll Csongort kapcsoltuk.

HírTV - MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Összehívták a Nemzetbiztonsági Bizottságot + videó

Összehívták a Nemzetbiztonsági Bizottságot + videó

Október 28-ára, hétfőre összehívták a Nemzetbiztonsági Bizottságot, ahol megvizsgálják az október 23-ára tervezett fegyveres akció részleteit - erről beszélt Híradónknak Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s tagja.
Az utolsó interjú - a HírTV műsorán + videó

Az utolsó interjú - a HírTV műsorán + videó

A HírFM Magyar Hangok című műsorának adta élete utolsó interjútát Potápi Árpád János egy nappal halála előtt. A beszélgetés október 24-én 14 óra 30 perckor és 22 óra 40 perckor látható a HírTV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!