2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:45

Belföld

Befogadó szülőket keresnek

Nevelőszülőket toboroz a kormány, ugyanis 8 ezer gyereknek van szüksége megfelelő családi háttérre. Pécsett rendezték meg a „Befogadlak - Egy nap a nevelőszülőkért” elnevezésű program ötödik állomását.

  • Befogadó szülőket keresnek

23 ezer olyan gyereket tartanak számon a hatóságok, akiknek a családja nem tudja biztosítani a biztonságos környezetet és nevelést, közülük 15 ezret már nevelőszülők gondoznak. A cél, hogy a hiányzó 8 ezer befogadó családot is megtalálják, ezért most szombaton például Pécsett tartottak népszerűsítő programot.

A kormány célja, hogy a zsúfolt gyermekotthonok helyett, kis közösségben, családokban nőjenek fel ezek a fiatalok. Emiatt jövőre bővül az államilag biztosított juttatások köre is.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2018 őszén elindított toborzó kampány a nevelőszülők tevékenységét hivatott népszerűsíteni. A program május 19-én Budapesten, a Várkert Bazárban zárul.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!