2024. 10. 05. Szombat Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Bayer Zsolt: Fájdalmas tehetetlenségen kellett keresztülmennie ennek a nárcisztikus pszichopatának

Bayer Zsoltnak a Magyar Nemzet Poszt-trauma rovatában megjelent cikke annak apropóján, hogy Magyar Péter állítja: 2022-ben „orrbefogva” szavazott a Fideszre az országgyűlési választáson. A publicista reagálását változtatás nélkül közöljük.

  • Bayer Zsolt: Fájdalmas tehetetlenségen kellett keresztülmennie ennek a nárcisztikus pszichopatának

Leült a kamerák elé, és elkezdte mondani. Ez egy embertípus. Ismert és nem is ritka - kezdte írását Bayer Zsolt

Sok egyéb mellett az az egyik jellemzője, hogy semmiféle problémát nem okoz neki belehazudni bárki pofájába, nem megy föl a vérnyomása, nem remeg a hangja, tökéletesen hidegen hagyja az egész. Ennek két fő oka van. Az egyik, hogy moral insanity. A másik – szervesen következik az elsőből –, hogy önmagába szerelmes.

Beteg. S mivel kizárólag önmagát szereti, ezért sajnos szigorúan és mindig csak közveszélyes.

Leült a kamerák elé, és elkezdte mondani.

Hogy ő már 2022-ben is csak befogott orral. És nem is akart. Másra akart. A kétfarkúakra akart, de hát, a gyerekek, ugye. Mit lehet tenni, a gyerekek a mama miatt ragaszkodtak hozzá, hogy a Fideszre, és be is mentek vele a szavazófülkébe, és ő még ott sem akarta, de hát a gyerekek, mit csináljunk, a gyerekek behúzták az ikszet. Oda. Ahová ő nem akarta. 

Behúzódott az iksz. A gyerekek által.

Remélem, ezen a ponton mindenki érzi azt a fájdalmas tehetetlenséget, amin keresztül kellett mennie ennek a szegény embernek.

Ideje is, hogy ismertessük az első viccet, amely segít még ennél is jobban megértenünk, mi is történt ővele a 2022-es választásokon. Szóval:

Gazsi áll a bíróság előtt és vallomást tesz:

Há’ drágá, árányos bíró úr, kifogtam az árányhálácskát, s kérdezte, mi a kévánságom? Én meg mondtam neki, hogy szeretnék vele közösülni, mer’ ánnyirá szemreváló, s az árányhálácská beleegyezett. És ákkor nekifogtunk, drágá árányos bíró úr, s hopp! Nicsák! Az árányhálácská hirtelen tizenkét éves kislánnyá változott… esküszök, hogy így történt, drágá árányos bíró úr…

Remélhetőleg ez a kis történet segített teljesen egyértelművé tenni a 2022-es választásokon elszenvedett tehetetlenségét, azt a szörnyűséget, ami történt ezzel a nagyszerű, ártatlan, nárcisztikus pszichopatával, ezzel a moral insanityvel, ezzel a gané emberrel.

S talán el sem fogják hinni, de ezzel még nem ért véget a megpróbáltatások sorozata azon a végzetes napon, 2022 tavaszán.

Mert nem volt elég, hogy a gyerekek által behúzódott az az iksz, oda, ahová ő nem akarta (az árányhálácská, ugye, hirtelen átváltozott), de eljött az este, és kiderült, hogy a Fidesz–KDNP már megint kétharmaddal győzött.

Mit tehet ilyenkor egy szegény, ártatlan, tiszta lélek, aki a reterát mélyén lakik, na nem azért, mert muszáj neki, hanem mert ott érzi jól magát…

Egyet tehet.

Odamegy a fideszesek eredményvárójába, aztán ott úgy csinál, mint aki boldog, mint aki örül, mint aki erre várt, mint aki elégedett, mint aki soha, de tényleg soha nem akart a kétfarkúakra szavazni, sőt a gyerekei akartak a kétfarkúakra szavazni, de ő meggyőzte őket, hogy nem, nem az a jó választás, egyetlen egy jó választás van, a Fidesz, éljen a kormánypárt, éljenek a kormánypártok, nézzétek, gyerekek, a papa milyen jól érzi magát, a papa táncol mindenféle fideszessel, a papa a nagy győzelem éjszakáján is megmutatja, hová tartozik, a papa valaki, a papa fontos ember, hiszen itt lehet, az eredményváróban, a győztesek eredményvárójában, a papának bejött az élet, na nem a maga tehetségéből, hanem a mama okán, de ez most mindegy, győztünk, gyerekek, és a papa itt van a nagyok között!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Emlékezés a vörösiszap-kataszrófa áldozataira

Emlékezés a vörösiszap-kataszrófa áldozataira

Példaértékűnek nevezte a vörösiszap-katasztrófát követő összefogást és az érintett települések újjáépítését a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Kolontáron, az ipari katasztrófa bekövetkeztének 14. évfordulóján tartott megemlékezésen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!