2023. 03. 23. Csütörtök Emőke napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:10

Belföld

Bayer Zsolt: Az a feltett szándék, hogy Németország ismét magával rántsa majd egész Európát?

Németország háborúban áll Oroszországgal. Ezt közölte velünk a minap Annalena Baerbock német zöldpárti külügyminiszter. A kijelentésre Bayer Zsolt legújabb vlogbejegyzésében reagált.

  • Bayer Zsolt: Az a feltett szándék, hogy Németország ismét magával rántsa majd egész Európát?

A megdöbbentő és iszonyatos mondat felidézi az emberben a XX. századot. Hiszen a XX. században kétszer volt ilyen. Az I. világháború romba döntötte a II. Német Birodalmat. A II. világháború pedig romba döntötte a III. Német Birodalmat. Iszonyt, kínt és hullahegyeket termett.

De úgy tűnik, hogy a történelem nem érinti meg a mostani német vezetést. Mint hogyha fogalmuk se lenne saját történelmükről, saját múltjukról, de úgy tűnik, hogy saját alkotmányukról sincs fogalmuk, hiszen 

a német alkotmány , de facto és de jure megtiltja azt, hogy Németország háborúzzon, illetve hogy Németország például fegyvereket szállítson háborús övezetbe.

Amikor az alkotmányukat megírták, és akik ezt az alkotmányt megírták, azok még emlékeztek az iszonyatos német múltra. Azok még emlékeztek Sztálingrádra, Leningrádra, a kurszki vesztes páncélcsatára – ha már páncélosokról beszélünk –, és emlékeztek a Moszkva alatt lövészárokba belefagyott német bakákra. 

A II. világháborút követően a Marshall-segély és minden egyéb folyományaképpen létre jött egy olyan Németország, egy olyan Nyugat-Németország, amelyik a világ leggazdagabb, legbiztonságosabb , legfantasztikusabb helye volt. De valamiért az a Németország nem volt jó. Már az a Németország sem jó. 

Most itt van helyette a jelen, és a német külügyminiszter egész egyszerűen bejelenti, hogy ők már háborúban állnak Oroszországgal. 

A teljes videó: 

KAPCSOLÓDÓ CIKK: 

Szijjártó: Magyarország nem áll háborúban senkivel

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Edzőváltás Újpesten

Edzőváltás Újpesten

Nebojsa Vignjevic váltja Milos Kruscicot a labdarúgó OTP Bank Ligában tizedik helyen álló Újpest FC vezetőedzői posztján.
Az MLSZ szerint nincs ellentmondás a történelmi jelkép ügyében

Az MLSZ szerint nincs ellentmondás a történelmi jelkép ügyében

A magyar Labdarúgó Szövetség közleményben erősítette meg a történelmi Magyarországot ábrázoló molinók stadionba bevitelére vonatkozó állásfoglalást, kiemelte, hogy a döntést saját hatáskörben hozta meg az európai szövetség (UEFA) és diszkriminációellenes csoportja (FARE) "megfontolt és körültekintő nyilatkozatát értékelve".

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!