2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Baranyi Sándor nyilvánosságra hozta, mely házat újították fel Ujhelyi Istvánnak

Nyilvánosságra hozta a Szeviép egykori vezetője, hogy szerinte melyik házat újította fel a cég Ujhelyi Istvánnak. Baranyi Sándor nemrég egy interjúban azt állította: a szocialisták EP-képviselőjének szőregi házát szívességből a Szeviép finanszírozta – egy közbeiktatott cégen keresztül. A volt vezér szerint 30-40 millióba került a munka. A hatalmas telken álló ingatlant teljesen felújították, a házhoz wellness-részleg, úszómedence és egy magántó is tartozik. A kormánypártok többször is felszólították a politikust, hogy valljon színt, de Ujhelyi István egyelőre csak a Facebookon tagadta Baranyi állításait.

  • Baranyi Sándor nyilvánosságra hozta, mely házat újították fel Ujhelyi Istvánnak

Baranyi Sándor, a Szeviép volt vezetője a Délmagyaroszág napilapnak azt mondta: Ujhelyi István szőregi házát 30-40 millió forint értékben hálából újították fel, hogy a szocialista politikus segítségével munkát kaphassanak a Gyurcsány-, és Bajnai-kormányok idején.

A Szeged-Szőregi telken álló ingatlan első részében a nagy családi ház áll. Baranyi Sándor szerint a ház mögött egy wellness-részleg található egy különálló házban: jakuzzival, úszómedencével és kondigépekkel. A Szegedma szerint Baranyi Sándor dokumentumokkal tudja igazolni, hogy milyen konstrukcióban és pontosan mennyi pénzt költöttek el a ház felújítására.

Mesterházy Attila hazugságnak nevezte a Szeviép vezető állításait. „Én hiszek Ujhelyi Istvánnak és maximális a bizalom Ujhelyi Istvánban az MSZP részéről is, és személyem részéről is. Lejárató kampánynak tartom, elindult a kampány, Ujhelyi István egy nagyon aktív politikus, aki a Fideszt nagyon sok helyen, sokszor kritizálta már, én ennek tudom be ezt a támadást” – mondta a szocialista politikus.

A 2010-es országgyűlési választások előtt néhány nappal Botka László és Ujhelyi István adta át a Szegedet elkerülő M43 autópálya egyik szakaszát, azt, ahol Szeviép Zrt. is dolgozott. Baranyi Sándor volt Szeviép-vezető a helyi napilapnak most azt is elmondta, hogy a kivitelezést végző spanyol fővállalkozót a két szocialista politikus hozta be az országba, pedig a cégnek nem volt forgótőkéje, nem voltak eszközei sem emberei. Baranyi szerint Ujhelyi házának felújítása mellett úgy tudja számos, beruházásnál 3 százalékot kellett a cégeknek visszaosztani, abból 2 ment a központba 1 pedig abba a régióba a választási kampányra, ahol a beruházás létrejött.

A kormánypártok többször is felszólították Ujhelyi Istvánt, hogy valljon színt az ügyben. „Ujhelyi Istvánnak már korábban is volt problémája az ingatlanával. Elég, hogyha arra utalok, hogy korábban kikotortatta a kerti tavából az iszapot és a szomszédos erdőbe túratta, ami miatt az állami erdészeti szolgálat meg is bírságolta. Most pedig egy újabb botrány miatt kényszerül magyarázkodásra. A volt Szeviép-vezető állítása nagyon súlyos és úgy gondoljuk, hogy mindenképpen magyarázattal tartozik Ujhelyi István” – mondta Haág Zalán, a Fidesz–KDNP szegedi frakcióvezetője.

Kerestük Ujhelyi Istvánt, de nem reagált megkeresésünkre. A szocialista politikus egy korábbi Facebook-bejegyzésben azt írta: sem a Szeviép felemelkedésében, sem a bukásában nem volt szerepe.

(Kezdőkép: szegedma.hu)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!